Foto,  Historiska ting,  Naturligt,  Okategoriserade,  Övernaturliga ting,  Väsen, myter och vidskepelser

Ett år med Emblas!

Tiden går snubblande fort, och det blir extra påtagligt när jag, liksom många andra, har en blogg att titta tillbaka på för att se vad man egentligen har gjort med sin tid.
Idag är det nämligen ett år sedan jag bestämde mig för att starta en historieblogg, a.k.a Emblas! I december förra året var jag sjukskriven i nästan en månad på grund av en ryggskada. Jag visste från dag ett på sjukskrivningen att jag skulle bli tokig av rastlöshet om jag inte hade nåt att göra på dagarna. Så jag tänkte att nu skulle jag passa på att starta den där bloggen jag gått och fnulat på ett tag!

Jag ville inte starta en livsstilsblogg eller vardagsblogg eftersom jag helt enkelt inte tycker om att prata/skriva om mig själv… Så det fick bli en kombination av mina intressen inom historia, oknytt, foto och skrivande (och lite annat)! Resultatet blev denna hybrid-mashup-blogg som jag måste säga att jag ändå är ganska stolt över!
Framförallt är det otroligt kul med alla kommentarer och mejl jag fått av er som läser bloggen! Det gör det verkligen värt att lägga ner tid på att få till så bra inlägg som möjligt, och jag hoppas att det kommer att gå hem även i framtiden.
Även om jag inte har några ambitioner att bli en ”stor” blogg, så känns det ändå väldigt hedrande att fler och fler hittar hit. De första månaderna hade jag kanske 10-20 läsare om dagen, och idag är Emblas stadigt i topp 10 av de mest lästa Uppsalabloggarna – svinkul!

Men enough chitchat, nu tar vi en titt tillbaka på hur det har sett ut här det gångna året!

 

Mitt första inlägg i december förra året handlade om min kärlek till gamla Uppsala.
Jag var inte riktigt hemma på hur jag skulle skriva inläggen och layouten på bloggen var ganska trist…

 

I januari började jag skriva på min bloggserie om svenska hjältar och legender. Superkul tyckte jag!

 

I februari flyttade min underbara fluffboll Sally in hos mig!

 

I mars fortsatte jag med serien om väsen och varelser i folktron. Inlägget om mylingar är fortfarande ett av de mest populära på bloggen!

Samma sak gällande min medeltidsklänning!

 

I april var jag på fotoutflykt med pappa i Sala. Våren var definitivt på ingång!

 

I maj besökte jag ett alldeles magiskt vackert ställe i form av Linnés Hammarby, alldeles utanför Uppsala.
Kommer definitivt återvända hit nästa vår/sommar!

 

I juni blev det ganska mycket flängande, som hör sommaren till. Det blev bland annat en vända hem till skogarna i Norberg.

 

Och midsommar ute på fälten!

I juli drog jag iväg på min efterlängtade historiska roadtripp. Bland det bästa jag gjort på väldigt länge!

 

Augusti betyder Medeltidsveckan! Även om jag bara var där ett dygn denna gång.

 

I september hade hösten kommit för att stanna. Och jag åkte bland annat till Skokloster och kikade runt.

 

I oktober började bloggandet gå ner lite i dvala, precis som jag själv. Höstmörkret gör mig alltid extremt opepp på typ allt…

 

Samma sak gällde typ hela november, men det blev åtminstone en sväng till huvudstaden och Livrustkammaren!

 

Och december…? Ja, jag har åtminstone hunnit julpynta och baka lussebullar. Men julmys-känslan är lååångt borta eftersom allt mitt fokus ligger på Gambiaresan som bär av på tisdag! (Därav bloggfrånvaron senaste tiden, och en ursäkt på förhand för frånvaron fram tills vi kommer hem igen den 13e…)
Iallafall, det ska bli SÅ spännande att åka dit och uppleva kulturen, djuren och framförallt värmen! <3
Resväskan står framme och passet är giltigt, here we go!

Önskar er alla en underbar helg och första advent!

 

Until next time!

4 kommentarer

Kommentera