I’m still here!
Och nu ska jag ta mig i kragen och börja med en ny liten “serie” här på bloggen som jag gått och fnulat på ganska länge.
(ni minns kanske mina tidigare serier om svenska hjältar, samt väsen i folktron)
Denna gång rör det sig helt enkelt om platser runt om planeten som jag ännu inte varit på, men väldigt gärna vill besöka av olika anledningar!
Det blir trevligt också, eftersom några av er läsare kanske till och med har varit på vissa av dessa ställen och kan dela med er av era erfarenheter.

Först ut är då Kinesiska muren – The Great Wall of China!

Ett underverk utan like, som stått stadigt i över 500 år.
Jag har alltid varit fascinerad av de stora kulturerna i Asien och deras historia. Kinesiska muren utgör ju på många sätt ett landmärke rent geografiskt, men också kulturellt och politiskt.
En symbol för hur de storslagna kejsarna kunde knäppa sina motståndare på näsan och stänga ute oönskat besök!

Det som skrämmer mig mest med att besöka denna spektakulära konstruktion (utöver den långa flygresan) är det faktum att Kinesiska muren ju är ett av världens stora turistattraktioner. Och detta innebär ju då mängder med turister, som alla ska trängas, fota, gnälla, knuffas, etc.

Att åka till Kina är inget som är orealistiskt för mig. Men att stå ensam på muren och blicka ut över Juyongguan i solnedgången, så som många kinesiska härförare måste ha gjort är kanske lite orealistiskt… Vad vet jag?

 

 

Until next time!

Loading Likes...