Foto,  Historiska ting

Till medeltid och tillbaka igen

Hej på er kära vänner, bekanta och obekanta!

Nu var det ett bra tag sen jag uppdaterade något på bloggen. Det blev helt enkelt en oplanerad paus från bloggen i samband med min semester…
Och faktum är att jag (trots att sommaren är underbar) verkligen har avskytt att det varit så varmt! När det är mellan 30-35 grader VARENDA DAG i flera veckor så tappar jag tamigtusan all lust till allting. Varför kan det inte bara vara lagom nån gång?! Nåja…
Trots att det varit soligt vareviga dag så har jag aldrig varit så här blek någon sommar. Jag har hållit mig inomhus med neddragna persienner och litervis med isvatten och roat mig med att läsa böcker, spela WoW och varit ute och sprungit när det varit acceptabel temperatur (runt 22-23 tiden på kvällen…)

Men nu har de lovat ”bara” 24 grader imorgon, så vi håller tummarna!

 

I alla fall – jag kan ju inte bara låta vårt besök till årets Medeltidsvecka gå obemärkt förbi! Två och en halv dag blev det denna gång, ganska lagom för min del. Det blev dock inte supermycket fotande på dagtid, eftersom det var för varmt (!!)

 

Vi tog en sväng till S:t Lars ruin för att titta på trollkarlen Arkadia. Jag försöker alltid lista ut hur såna här trollkarlar bär sig åt med sina tricks, men jag lyckas aldrig!


Sedan blev det Kalabalik! Ett band som spelar medeltidsmusik alltså. Inte kalabalik som i Bender…

Sjukt svängigt!

Och en obligatorisk mjöd!
Mjöd är ganska speciellt och har mycket smak, typ lite glöggaktigt. Rekommenderas definitivt om ni inte provat!

En siesta mot muren i solens sista strålar… underbart!

Nere vid stranden la vi märke till den fantastiska solnedgången, och jag hade såklart inte alla kameragrejer med…


…men det hade jag nästa dag! Såna här vackra solnedgångar får man ju inte missa.

 


Kolla ba’! Hur vackert??

Och min älskade tålmodiga Micke som ställer upp på mitt kamerakrångel, trots att han inte är så frälst i att vara med på bild. <3

När solens sa adjö så var det även dags för oss att säga adjö till Visby och medeltid för denna gång.

Justja, ni kanske undrar vad det blev av min drömklänning som jag skulle sy till Medeltidsveckan? Jag sydde klart den! Och tog med den, och använde den! Men insåg väldigt snart att den var extremt opraktisk att strutta runt i bland gräs och grus…
Så jag tog helt enkelt och köpte mig en alldeles underbart fin linneklänning på marknaden (den jag har på mig på bilderna), och jag är nöjd!

Har ni överlevt i värmen där ute? Gjort något skoj? Ätit glass??

 

Until next time!

7 kommentarer

 • Iza Palm

  Solnedgångsbilderna. WOW. Älskar den med båten. Den är bara. Ja. Jag vet inte, magisk någonstans. Jag blev alldeles lycklig av att se den faktiskt. Vet inte vad som hände, det bara. ÅHHHHHH Vilken bild! -. Skrek hjärnan. Tittar på den för säkert 3e gången, men först nu kommenterar jag, eftersom det är ibland lathet att inte kommentera när jag läser via mobilen.
  Får se om man lyckas ta sig dit nästa år, i år har jag precis avverkat snart min första arbetsvecka efter mina 3 veckor semester. Söderut, 35 grader och kameran har också helst fått vila. Det går inte göra något i värmen, och absolut inte kånka på en stor kamera. Men det har ju gått. Mest jobbigt för valpen egentligen. Men nu äntligen är det svalare igen. Som vi har längtat…Men, tbh, har jag ätit på tok för lite glass! Skäms!

  • Emma

   Åh vad roligt att du gillar den! 😀 Och ja, tack och lov för att det blivit svalare! Fick typ extrem ångest ett tag på grund av värmen…
   Obs jag har också ätit en hel del glass, läste i tidningen att det är risk för glassbrist i Sverige.. haha! ^^

 • Matilda

  Jättefina bilder! Har inte varit på medeltidsveckan på många år. Sist (typ 10 år sedan?) kändes det som att den var på nedgång, men jättekul att den tycks ha höjt sig och lever kvar. 🙂

Kommentera