Okategoriserade

Jag har blivit med sibirisk katt!

Igår var jag riktigt magsjuk och hade feber, därav den dåliga uppdateringen…
Men nu är jag på benen igen, och tur är väl det eftersom jag precis har fått hem en liten (stor)sibirisk katt vid namn Sally!
Trots att jag är allergisk mot katter, så har jag gått med på att adoptera henne på prov.
Sibiriska katter ska ju vara lite mer ”allergivänliga”, men jag har trots det känt av allergin som med vilken katt som helst.
Egentligen tillhör hon min bror, men han har en liten ettårig grabb hemma som jagar henne, så vi tänkte att hon skulle få mer lugn och ro hemma hos mig!
Detta är första gången jag har en kissemjau boende hos mig så jag vet inte riktigt hur jag ska bete mig…
Sally är en sån där extremt lugn och väluppfostrad katt. Hon jagar inte leksaker eller springer runt, utan hon tar det mesta med ro. Jag kände mig liksom dum när jag försökte få henne att jaga ett snöre som jag fixat till en leksak…
Nej, Sally vill hellre bli borstad eller titta ut genom fönstret!
Några kattägare där ute som vet hur man aktiverar sig med lugna innekatter? Tips mottages gärna! 
Eftersom jag är allergisk kan jag inte heller gosa obegränsat med henne (åtminstone inte nära ansiktet), men jag känner på mig att vi kommer att bli bästa vänner ändå!

To be continued…

Och här kommer självklart lite bilder på denna vackra donna!

Självklart ockuperar hon min säng det första hon gör… Jag ska försöka att inte ha henne i sängen/sovrummet p.g.a. allergin. Får se hur det går!

Fröken Fluff!

Nu är jag en crazy cat-lady på riktigt!

 

Until next time!

6 kommentarer

 • John

  En jättefin katt. 🙂 Man kan se att det är en att som inte vill leka, bara kela och bli omhändertagen. De katter jag haft har minsann inte varit kelna, bara ville vara för sig själv. man skaffar ju katt för att ha den sim sällskap. 🙂 Men du kan säkert få fart på henne. Alla katter har jaktinstinkt och vill leka, mer eller mindre.
  Förresten, jag köpte Arkeologiska upptäckter i Sverige, idag på nätet. Glömmer att gå till bokhandeln varenda dag, och får passa på nu på rean 😀 Tack för tipset! 🙂

 • Matilda

  Tråkigt att du varit sjuk, men skönt att du är på banan igen!
  Kul med katt 🙂
  Jag hade en katt för några år sedan som var helt galen i att leka med hårband, alltså de smala. Hon sköt dem överallt (gärna under möbler hon inte kom åt och förväntade sig att jag skulle plocka fram dem igen). Henne fick man dock hålla uppkik över eftersom hon också gillade att äta på allt som liknade snören (t.ex. hårband och antennsladdar).
  Testa annars att kasta torrfoder/godisbitar åt henne – så får hon jaga sin mat.

  • Emma

   Åh verkar som att det var lite action i henne iallfall! Sally har mest gått runt och nosat överallt varvat med att sova… Tack för tipset! har faktiskt köpt lite kattgodis som jag kanske kan muta henne med ^^

Kommentera