Okategoriserade

En frisk kväll och vilda svin

Hej vänner!

Hur mår ni?
Själv har jag precis blivit frisk från en släng av Covid (liksom halva Sveriges befolkning just nu verkar det som). Tack och lov blev varken jag eller Micke supersjuka – ett par dagars feber och en kraftig förkylning.
Men det är klart att det är trist att vara sjuk och man måste lägga alla planerade aktiviteter på is. Okej, inte för att jag hade så där jättemycket planerat, men ett par soliga vinterdagar som jag tänkt fota i gled skoningslöst förbi utanför fönstret, medan jag stod där och blängde som ett barn med utegångsförbud… Oh well.

Det är bara att försöka samla ihop krafterna igen och resa sig. Idag ska jag faktiskt köra ett mycket lätt pass på gymmet. Bara väcka musklerna litegrann och få dem att minnas att de kan användas till annat än att ligga i soffan, haha.

Igår kväll hade jag även planerat att försöka fota den lilla del av Vintergatan som är synlig hos oss så här års. Väderprognosen såg ganska lovande ut, men när jag kom fram hade molnen lagt sig runt hela horisonten, så det blev inget med det. Suck! Nåja. Februari, mars och april är alla bra månader för astrofoto, så nog sjutton ska jag hinna få revansch innan natthimlen blir för ljus.

Eftersom jag ändå tagit mig ut i mörkret en bra bit utanför stan, så tänkte jag att jag kunde passa på att försöka ta lite roliga bilder med långa slutartider.
Nästan ett hjärta…
Såja!

En helt sjuk sak hände förresten när jag åkte hem på kvällen – jag såg en hel flock med vildsvin alldeles vid vägen! Nog för att vildsvin är vanliga här i trakterna, men jag har bara sett dem på långt håll innan. Blev så paff och glad att jag blev tvungen att vända tillbaka och köra dit igen för att titta på dem. Tyvärr drog de sig undan när jag kom nära med bilen och det var för mörkt för att ta någon bild. Men ändå! Det var ändå så häftigt att få se dessa tuffa djur i det vilda på nära håll, om än bara för en kort stund.
Sen blev jag faktiskt lite ängslig och tackade min lyckliga stjärna för att det inte kommit en flock mot mig när jag var ute med kameran… Jag tänker dock att de antagligen ser/luktar/hör mig och sticker iväg långt innan jag upptäcker dem.
Har ni sett vildsvin eller några andra vilda djur på nära håll någon gång?

Ja, detta var en kort redogörelse för veckans äventyr (så långt i alla fall)!

Önskar er alla en fin vecka! <3

8 kommentarer

 • swedishpassport

  Åh så skönt att ni inte blev allt för sjuka 🙂 Jag mötte två vildsvinsungar när jag var ute och fotade vid ett rapsfält en gång och var såååå rädd för att mamman skulle komma springandes genom rapsen, haha.

 • Jossus Travelpics

  Vad skönt att du blivit frisk och kan komma ut igen. Nu är det min tur att vara hemma och titta längtansfullt ut genom fönstret.
  Vad häftigt att se vildsvin. Dom enda vilda djur jag sett nära i Sverige är rådjur. Det händer att dom rör sig bland lägenheterna och bland radhusen så har sett en del på nära håll under mina promenader.

  • Emma

   Åhh stackare, känner med dig!
   Men vad häftigt att rådjuren kommer så nära. Trevligare att ha i grannskapet än vildsvin kanske, hehe. 😀

 • Christina Karlsson

  Skönt att du är återställd och att det blev en lindrig variant.
  Härliga ljusfotografier och vad gäller vildsvin så såg jag ett förra vintern när jag körde till jobbet. Ett stort vildsvin kom springandes på åkern intill en skogsdunge…. annars har jag sluppit att möta dem. Vi ser spår efter dem i skogen och lite varstans här i trakterna men jag gissar att de håller sig undan.
  Må gott!
  Kram Christina

Kommentera