Okategoriserade

Att kommunicera hållbart

Inlägg i samarbete med Refurbly

Vi är alla mer eller mindre beroende av mobiltelefoner i dagens moderna samhälle. De hjälper oss att hålla kontakt med nära och kära, träna, laga mat, betala räkningar, titta på film, fota, läsa nyheter, passa tider och mycket annat!
Men det många inte tänker på är att dessa små apparater kräver oproportionerligt mycket resurser för att tillverkas – 86 kilo avfall kommer ur produktionen av en enda mobiltelefon. 86 kilo! Det är galet mycket för något som för många har blivit lite av en slit och släng-produkt. Nya mobilmodeller produceras på löpande band med någon marginellt flashigare design eller funktion än den förra, men de fyller i princip samma funktion. I Sverige säljs det cirka 3,5 miljoner telefoner i varje år, så bara det ger upphov till över 300 000 ton avfall…
Jag tror de flesta av oss också är medvetna om att den här typen av konsumtion inte är hållbar för jordens ändliga resurser och att handla begagnat börjar ses som en självklarhet för fler och fler människor.

Därför blev jag uppriktigt glad när jag såg att Refurbly finns. De är specialiserade på att renovera mobiltelefoner och sälja dessa. Renovering av mobilen innebär att en begagnad telefon reparerats, fabriksåterställts, kontrollerats och testats enligt standardrutiner. Dessutom ligger batteritiden för dessa begagnade telefoner på minst 85%.

Personligen lever jag efter devisen att ingen kan göra allt, men alla kan göra något. Så detta är helt klart ett toppenalternativ för alla som av olika skäl vill konsumera begagnat och därmed mer klimatvänligt och det är dessutom snällare mot plånboken (studenten och miljövännen här jublar)!

Så ha Refurbly i åtanke om ni funderar på att införskaffa en ny telefon, en reserv/arbetstelefon eller kanske en första telefon till barnen!
Med koden EMBLAS får ni även 250 kronor i rabatt vid köp av valfri renoverad telefon. Refurbly erbjuder alltid fri frakt och två års garanti och de har även en förmånlig försäkring att köpa till om olyckan skulle vara framme.

Önskar er alla en fortsatt fin novembervecka!

Kommentera