Här om dagen fick jag frågan om vart min drömresa går någonstans. Och svaret är enkelt: England! Närmare bestämt sydvästra England och Cornwall-området. Jag har varit i England många gånger, men av någon anledning har jag aldrig tagit mig till Cornwall, trots att det knappt är några avstånd att tala om egentligen…
Varför just Cornwall?
För att jag har sett på bilder och filmer därifrån ända sedan jag var liten, och det verkar vara den absolut vackraste platsen på jorden!
Om jag tycker så bara av att se det på bilder, så tror jag att det är mycket bättre i verkligheten.
Men den största anledningen är nog den magiska atmosfär som hela området utstrålar. Dimmorna ligger ofta täta här precis i gryningen, för att sedan lätta och avslöja the greatness of Cornwall. För en historienörd och sagofantast så är detta en plats som inte liknar någon annan! Här finns mängder av förhistoriska lämningar, Tintagel, Glastonbury Tor, och den plats där man tror att Camelot kan ha legat. Ja precis, det Camelot som kung Arthur och riddarna av det Runda bordet höll till i… gåshud!
Och tittar man på bilder från Cornwall med omnejd så förstår man verkligen varför människor har dragits till detta vackra landskap i alla tider. Här har man dyrkat naturen sedan stenåldern, och resterna av detta finns kvar än idag. Skog och berg i all ära, men det är något med högländer, små sjöar, och vidsträckta fält som verkligen talar till mig på ett nästan religiöst sätt.
Kanske är det just för att jag är uppvuxen bland skog och berg så jag har liksom blivit mättad på det. Jag vill stå på de öppna vidderna där vindarna härskar och havet tar vid alldeles intill…

 

Vem behöver Thailand och skit när vi har detta jättenära!

 

Glastonbury Tor i dimmorna. Glastonbury är platsen där Arthurlegenden utspelar sig till stor del

Sagan i verkligheten.
Slottet Tintagel finns på riktigt till skillnad från Camelot (vad man vet än så länge iallafall…)

Vackra Dartmoor. Om inte detta är paradiset på jorden så finns det ta mig tusan inget!

Jag håller redan på att staka ut mina planer för att åka till Cornwall nästa sommar, längre än så orkar jag inte vänta!

Har ni förresten några drömresmål?

Until next time!

Loading Likes...