Naturligt

Videung och vårens välkomnande

Jag hör nog till den där lilla skaran människor som inte tror på vårens ankomst förrän man får riktiga fysiska bevis!
Det vill säga tussilago, flyttfåglar, krokusar, videung, etc.
Självklart ankommer våren lite olika beroende på var i landet man bor, men en sak har jag lärt mig: Mars är inte en vårmånad! Åtminstone inte första halvan av månaden. Och oftast inte andra halvan heller…
Jag vet många som började prata om vår redan i februari och det är ju fullständigt orimligt! I Sverige blir det aldrig vår i februari, oavsett vad termometern visar. Kanske om 50-100 år kommer våren att anlända så tidigt, men inte nu.
(Sen är jag möjligtvis lite gammaldags av mig…)
Dessutom fyller jag år i början av april (oftast kring påsk) och på många sätt har det blivit en mätpunkt för mig om att våren är framme.

Men idag var en sån dag då våren definitivt kändes i luften, så jag får nog ge efter lite helt enkelt!

Vintern drar sin (troligtvis) sista suck här i Uppsala…

Tistelskogen står dock kvar, helt obekymrad om årstidernas svängningar

Videung! Om inte detta är ett vårtecken så vet jag inte vad som är det.

Detta träd och dess omgivning är lite spännande. Här brukar viking-reenactors hålla olika typer av blot! Snart dags för vårblot kan jag tänka mig?

Om ett par veckor är det också dags att sava lite björk. En vårsyssla som hängt med sedan barnsben!

Har ni upptäckt några vårtecken där ni bor?

Until next time!

2 kommentarer

 • John

  Vilka härliga moln du fotat! Det är som bomull, kanonfint 🙂 Tja, här i Skåne har det minsann bara regnat nästan oavbrutet. Det var uppehåll i ett par timmar igår, och idag fick jag mest fota från bilen från det ena hållet, tack vare att det blåste så regnet träffade linsen. Vid båtklubben kunde jag fota ute, då hade jag vinden och regnet i ryggen. Vid Naturum ståt det höga videbuskar i våtmarkerna, glömde kolla dem, men tror säkert att de knoppat, de brukar vara tidiga. Annars har jag inte sett några vårtecken, men så har ju vädret inte varit ett utomhusväder. 🙂

  • Emma

   Tusen tack! Ja det var verkligen härligt väder här igår, men idag har det blivit lite kallare ^^
   Nä jag såg att ni har rejält busväder där söderöver! Hoppas att det mojnar snart 🙂

Kommentera