Historiska ting

Varning för läskig video! Titta på egen risk…

…men berätta gärna vad ni tyckte om ni bestämmer er för att titta på denna youtubevideo. Utan att avslöja alltför mycket kan jag ju säga att den visar bilder som tagits genom historiens lopp på allt ifrån mannekänger, till väldigt ”disturbing” medicinska experiment och tillstånd… (Finns det förresten något bra ord för disturbing på svenska?)
Ända sedan kameran togs i bruk under 1800-talet så har ju människor lyckats fota de allra mest galna och underliga saker. Många foton är självklart fantastiska och kultförklarade och jag tycker personligen att kameran är en fantastisk uppfinning!
Men dagens video hör till temat ”en del av mig ångrar att jag kollade på den här videon, men den är så intressant så jag letar vidare efter liknande videos och nu ångrar jag att jag inte nöjde mig med den första videon.” Charmen med youtube är ju att man verkligen kan hitta allt mellan himmel och jord utan att behöva anstränga sig överhuvudtaget, många gånger rent av mot sin vilja! Från att jag tittade på nyhetsankare som skrattar och gör bort sig, så hamnade jag helt plötsligt på den lite mörkare sidan av youtube. Jag har någon slags fascination för läskiga och bisarra saker, och denna video är en av många som får mig att fundera på vad människor egentligen håller på med bakom stänga dörrar…
Framförallt är det bild nummer ett som etsade sig fast på näthinnan för mig. Vilket hemskt öde för den drabbade personen. Min naiva och hoppfulla sida hoppas att han klarade sig bra och fick den hjälp han behövde. Men min rationella sida säger att så var nog tyvärr inte fallet med tanke på hur pass gamla bilderna verkar vara…

 

Här kommer iallafall en bild på söta träbjörnar i vinterdräkt som kompensation för de läskiga bilderna i klippet.

 

Until next time!

 

Kommentera