Historiska ting,  Okategoriserade

Vår tids största sångare

Fredagen bjöd på en fantastisk kväll i Botaniska trädgården här i Uppsala. Vi hade ju besök av ingen mindre än Per Gessle!
För mig är Gessle en underbar filur som har hängt med hela livet. Jag älskar ju Gyllene Tider (framförallt deras tidiga verk), och Per är ju på många sätt essensen i GT eftersom han skrivit den absoluta majoriteten av deras låtar.

Om 100-200 år tror jag att Gessle kommer vara en av de artister som står med i historieböckerna som en kulturell symbol för vår tid.
En halländsk (och betydligt mer städad) version av Bellman om man så vill!

Tycka vad man vill om Gyllene Tider, Gessle och deras musik, men det förtjänar ju ändå en rejäl gnutta respekt att generation efter generation i Sverige fortsätter att hylla deras tidlösa hits.

 

Så här kommer några suddiga mobilbilder från en ljuvlig sensommarkväll i Botaniska:

 

En mycket karakteristisk frontman!
När jag var yngre och gick på konsert så skulle jag alltid stå längst fram, kosta vad det ville! Kanske börjar bli för gammal för att orka armbåga folk i magen 2 timmar i sträck…

Låtlistan innehöll många av hitsen från GT, Roxette och Gessles solokarriär.
Det hjärta som brinner är min favorit!

När Sommartider drog igång kom Micke Syd från Gyllene Tider ut och joinade!
Så nu har jag sett 40% av GT iallfall…

Hoppas på att resterande medlemmar sluter upp inom kort!

Sakta vi gå genom stan…
Även om det blev lite kyligt när solen gått ner så är det få saker som slår en nattpromenad genom Uppis!

 

 

Until next time!

10 kommentarer

 • Cenedra Lundblad

  Hej! Jag är en tjej på 20 år & har ganska nyligen startat en egen blogg där skriver mycke om psykisk ohälsa, mitt liv som kristen, ger bra tips & skriver om livet. Så tänkte göra lite reklam för min blogg men även fråga om du har något bra tips på hur man sprider sin blogg?
  Min blogg hittar ni här: http://nouw.com/cenedralundblad 🙂

  • Emma

   Hej och vad kul att du hittat hit!
   Ska absolut kika in på din blogg.
   Är relativt ny som bloggare själv, men mina bästa tips är nog att kommentera på andras bloggar, och kanske registrera sig på någon bloggportal.
   Lycka till! 🙂

 • Iza

  Sommartider kommer alltid få mig att tänka på lågstadiet och discoteken vi hade.. Dels för att slutet på kvällarna så drog de alltid igång just den. Och då ställde sig. ALLA, verkligen ALLA i en rund ring, med armarna om varandra och hoppade och sjöng med. Det är ett sådant där finare minnen från den tiden, och varje gång jag hör den låten så blir hela jag varm. Så cred för nostalgikänslan! Helt klart. I övrigt är de inte min alltime favorit, men det går ju absolut lyssna på. Jag är ju mer åt Lars Winnerbäck när det kommer till svensk musik xD Och lite Thåström.
  Men förstod det som att konserten i sig var riktigt bra ! Min mamma såg han i Linköping, ofc 😉

  • Emma

   Hahah ååh! <3
   Jaa Sommartider är nog en sån där låt som man kan vare sig man vill eller inte.. ^^
   Gessle och Winnerbäck har ju förresten gjort en fin låt om du inte hört den - "Småstadsprat" 😀

Kommentera