Okategoriserade

Vad pysslar hon med egentligen?

Ja, vad gör jag denna vecka..? Kanske ni undrar. Eller så undrar ni inte det. Men nu får ni veta ändå:

Mestadels sitter jag så här i soffan och funderar över hur polygoner fungerar (ibland sitter jag dock vid skrivbordet som en ordentlig person).
Det här är min tänkar-pose.
Kommer på mig själv ibland med att sitta så här i Zoom, vilket kanske inte är så sjysst mot den som håller låda, men det betyder bara att jag är djupt koncentrerad…
Jag håller även på att sy en mantel! Fick idén från ingenstans bara en igår kväll och blev så himla taggad!
Jag satt nämligen och funderade på ett nordiskt/mytologiskt-inspirerat fotoprojekt jag tänkt göra under vintern och då passar en mantel in bra!
Som tur var hade jag massor med krossad plysch över från ett tidigare klänningsprojekt så jag kunde sätta igång direkt!
Min mantel är i princip klar nu, den behöver bara ett spänne som jag tänkt köpa på tygaffären i helgen. Ska bli så kul att visa er resultatet!
Dricker massor av té gör jag också i vanlig ordning. Jag har alltid druckit lösté innan, men har även börjat med tepåsar på sista tiden. Så nu vet ni det. Föredrar ni tédrickare lösté eller påsar?

Ja, så här ser mitt liv ut för tillfället och kommer nog göra det ett par veckor till. Som jag nämnt tidigare kan jag ju disponera mina veckor och dagar ganska fritt, vilket är skönt. Men när man pluggar är det också ganska ojämn arbetsbelastning över terminerna – de första veckorna är ofta rätt lugna och sedan sker liksom allt på en gång, speciellt om man läser flera kurser samtidigt som jag gör just nu. Nästa vecka ska jag dessutom presentera mitt kandidatarbete på ett högre seminarium i egyptologi. Det är såklart kul att bli tillfrågad, men det ligger ju en del arbete bakom en bra presentation, speciellt när jag halvt har glömt bort vad jag gjorde under min kandidatexamen, haha!
Jaja, det blir nog bra…
Utöver detta har jag ägnat ett antal timmar denna vecka åt att fixa en ansökan om resebidrag relaterat till min masteruppsats. Jag tänker inte på det så ofta, men det ligger verkligen sjukt många arbetstimmar bakom ansökningar om olika forskningsanslag. Nu är mina lilla ansökan om resepengar en fjuttsak i jämförelse, men Micke till exempel som faktiskt är anställd som lektor, sitter med sina ansökningar i veckor ibland… hu!
Nåja, håll tummarna för att min ansökan går vägen! 🙂

I helgen blir det i alla fall lugn och ro, vi ska käka vegotacos och spela ett Lovecraft-inspirerat brädspel som jag tycker är superskoj! Om ni är nyfikna på det kan ni kika på spelet HÄR.

Önskar er en fin helg. <3

6 kommentarer

 • dixiwonderland.com

  Följer du Elin Klero på instagram och youtube? Om inte så gör det 😀 Hon syr en massa av sina egna kläder och är riktigt duktig. Alltid kul att följa personer med samma intresse 😀 Ska bli kul att se resultatet av din fotografering.

 • Hannas krypin

  Ser ut som att du också har ett hörn i soffan där du gärna sitter. Mitt hörn i min soffa är min absolut bästa plats. Där sjunker jag ner efter en tuff dag på jobbet. Sen går jag inte upp därifrån…. Vill väldigt gärna se din mantel sen när den är klar!

 • Christina Karlsson

  Jag dricker oftast kaffe, men gillar te lite då och då…tycker att det finns många fina påsteer numera.
  Den där manteln du håller på att sy gör mig nyfiken, ser fram emot att få se bilder 🙂

  Må gott och ha en fin helg!
  Kram

Kommentera