Okategoriserade

Tre decennier och Glad Påsk!

Men hjälp vad tiden flyger iväg hörrni!
Har ju nämnt ett antal gånger nu att jag ska blogga lite mer regelbundet, men fasen vad jag har ”skrivkramp” just nu. Jag har liksom inte så många idéer kring saker jag kan skriva om och känner inte att jag kan krysta fram något som inte kommer naturligt liksom… Och fotandet är lite sisådär just nu. Mest för att grönskan liksom har avstannat lite här i Uppis… Men jag är sjukt sugen på att sticka ut med kameran, helst inom ett par veckor! Jag vill nämligen hinna få lite fina bilder av Vintergatan innan det blir för ljust, vilket det blir ganska snart. Problemet med astrofoto är ju att det är en del parametrar som måste klaffa, och då framförallt en klar himmel på kvällen/natten, vilket inte har varit fallet här i mina trakter på ett bra tag, haha. Nåja, vi håller tummarna för att det vänder snart!Hur som helst, vad händer annars?
Både mycket och lite skulle jag säga. Det är ju påsk imorgon (en av mina favorithögtider)!
I år faller det sig också så fint att påskafton är samma dag som min 30-årsdag – HURRAAA!! Eller nåt…
Det hade ju såklart varit jätteskoj att samla ihop familj och vänner till storslagen fest, eller åka iväg på en häftig resa just denna helg. Men det blir det ju inget av med av förklarliga skäl… Åtminstone inte på ett tag.
Imorgon ska dock jag och Micke åka iväg en liten sväng på finmiddag till Forslundska villan i Östhammar. Vi har aldrig varit där, så det ska bli spännande.
Många brukar ju börja med någon form av kontemplation av sina liv när de fyller 30 också… Jag funderade först på om jag skulle rota fram en massa gamla bilder på mig själv till det här inlägget och skriva något pseudofilosofiskt och klyschigt i sann Facebookanda till dem. Men jag låter bli. Inte för att jag aldrig funderar på mitt liv, framtiden och mitt förflutna – det gör jag mest hela tiden! Jag känner dock inte att 30 är någon speciell milstolpe i mitt liv, mer än att det nu gått tre decennier sedan jag föddes. Jag har mina lärdomar och förhoppningar med mig oavsett ålder och det känns som att det räcker för mig. Åldern är liksom i periferin…


MEN! En sak måste jag i alla fall berätta, lite relaterat till min födelsedag ändå:
Och det är att jag har bokat plats på ett ridläger i sommar!
Det har nog egentligen inte framgått så mycket här i min blogg, men i grunden är jag en riktig hästtjej och har varit det sedan jag var liten. Jag red på ridskola som liten, och var medryttare till ett flertal hästar under tonåren. Drömmen var självklart (och är fortfarande) att ha egen häst. Det kändes dock som något extremt ouppnåeligt när jag var yngre och förblev alltså bara en dröm.
Idag känns det inte som en omöjlighet längre. Okej, just precis NU när jag studerar är det inte rimligt av ekonomiska skäl. Men när jag börjat jobba igen och får en stadig inkomst tror jag definitivt att hästdrömmen kommer krypa närmare… Tills dess får jag unna mig att åka på ridläger då och då, och nästa år har jag tänkt att jag ska börja ta lektioner igen för att damma av kunskaperna ytterligare!
ÅÅhhh jag längtar som en tok! <3Till sist vill jag såklart önska er alla en underbar påsk med massor av ägg och annat gott!

Until next time!

6 kommentarer

  • Emma

   Tack så mycket! 😀 Ja det händer inte så ofta att de infaller på samma dag, men ibland så…
   Hoppas du har en härlig påsk!

   kramar
   Emma

 • Jessica Vesterlund

  Stort Grattis! 🎂🥂🎉 Om än lite i efterskott 🙈 Hoppas att du hade en fin födelsedag och en härlig påsk!
  Åh vad roligt med ridläger! 🐴 Jag red också på ridskola när jag var liten och gick i låg- och mellanstadiet. Red även ett tag i en nybörjar-vuxengrupp på ett islandshäststall i Åkersberga. Har funderat både en och två gånger på om jag kanske ska börja rida igen, men knepigt att få ihop livspusslet för tillfället 🤷‍♀️
  Kan verkligen förstå din längtan! 😊🐴

  • Emma

   Åh tack så mycket! 😀 Vad kul att du också har ridit, speciellt islandshästar! Ja, alltså det tar ju en hel del engagemang ändå, men jag känner lite ”nu eller aldrig”, har redan skjutit på det i typ 10 år.. haha ^^

Kommentera