Okategoriserade

Tomt i skafferiet…

Hej hopp!

Det har varit dåligt med inlägg här senaste dagarna, I know. Förutom pollenallergins järngrepp så rullar det mesta på, men jag har lyckats vara upptagen både kvällar och helger senaste tiden (och det är oftast då jag brukar blogga…)
Sen känner jag mig lite allmänt tom på idéer kring vad jag ska skriva om. Oftast brukar det finnas nån liten gnista till idé som jag kan spinna vidare på, men nu känner jag mig liksom bara nollställd, tom. Men jag känner åtminstone ingen stress över det som jag gjorde förut, så det är ju i alla fall bra, haha. Det blir inte bra när man ska pressa fram något, då avvaktar jag hellre litegrann!
Jag håller ju redan på med serien om gudar och gudinnor, men den kommer bli klar ändå så småningom. Om gudarna vill, hehu.

Men om ni har några tips/idéer/önskningar om vad jag skulle kunna ta upp eller skriva om framöver så är det mycket välkommet!

För övrigt så har jag i veckan kollat på den nya Avengers-filmen, Infinity War. Och den var riktigt bra måste jag säga! Jag är, till skillnad från Micke, inte jätteroad av superhjältar, men här fick de verkligen till det! Humor, action, sci-fi, fantasy, och hjältar i en härlig mishmash! Min favorithjälte för tillfället är nog Dr. Strange och hans magiska kappa!

En annan kul grej är att mina bilder här på bloggen äntligen ser ut som de ska, d.v.s. ingen reducerad kvalitet vid uppladdning. Har trasslat ganska länge med detta och prövat med alla möjliga sätt, men inget verkade fungera. Tills idag! Det visade sig dessutom vara en ganska simpel grej – en inställning i en av mina plugins skulle kopplas bort bara, sen var det klart! Tog typ 3 sekunder att fixa.
Oh well, man kan ju inte ha koll på allt…

En tredje grej som jag (och många andra!) funderar en hel del på är det här med Instagram och dess algoritmer. Jag är inte speciellt aktiv på insta längre, och det beror framförallt på att algoritmen nästan helt förstört det lilla flöde jag hade. Jag når inte ens ut till en tiondel av mina följare längre, och jag missar säkert 80% av inläggen från de jag följer. Supertråkigt!
Att Instagram vill tjäna massor med pengar på nya funktioner, reklam och riktade annonser kan man väl leva med, men när de liksom kapar tillgängligheten för sina egna användare så går det för långt tycker jag.
Jag funderar starkt på att ta bort mitt konto helt, men det som håller mig kvar är det klassiska fear of missing out.
(Även om mitt liv i övrigt starkt karakteriseras av joy of missing out!)
Instagram för mig har alltid varit en trevlig liten stuga där man kan komma och gå när man känner för det. Titta runt lite, fnissa, fundera, gilla, ogilla…
Så mitt dilemma ligger i att antingen spola insta helt, eller börja om på nytt. För lite skuldkänslor har jag mot mina följare och de jag följer när jag är så inaktiv. Visst kan man avfölja folk, men egentligen så vill jag ju fortsätta med insta… och samtidigt inte. Hm. Jaja, det blir inte bättre av att sitta här och grubbla!

Som plåster på såren till oss alla kommer här en härlig video med sjösättningar av stora fartyg! Jag tycker det ser supercoolt att titta på, och det känns tillfredsställande på något sätt? Tycker inte ni det? Eller är det jag som är konstig??

 

 

 

Until next time!

 

 

 

6 kommentarer

 • iza

  Instagram är ju som sagt inte som man trodde längre, det är svårare att nå sina följare som sagt, man missar lätt bilder om man inte aktiverat aviseringar för när folk lägger upp saker, som för övrigt är lite kinkigt just nu. Kan få notiserna ibland timmar efteråt?! Vafan… Instagram har tappat lite. Men ändå, svårt att släppa taget helt… jag tycker ju exempelvis att mitt konto där är väl, en jävligt blandad kompott, och försöker stenhårt för att inte fastna i ”snygga flödet” grejen. Jag är inte ute efter att ha flera tusen följare, sålänge det jag gör uppskattas liksom. Instagram var för mig i början ett ställe där man delade vardagliga foton med nära och kära. Idag verkar det som sagt mest handla om snyggt upplagda bilder. Inte alls lika roligt.

  Och IDAG ska vi se Infinity War, ser så mycket fram emot det !! 😀 <3

  • Emma

   Ja men precis! Jag tycker också det är trevligare med personliga flöden, istället för såna uppstyltade konton som många har…
   Åh vad nice! Vad tyckte ni om filmen?? 😀

Kommentera