Okategoriserade

Tillbaka från framtiden

Eller nåt.

Nej men på riktigt. It’s me. I’m back! Efter lite mer än ett år…

Har tänkt ganska länge att jag ska sätta igång med bloggandet så smått, och varför inte bara göra det, så här en lördagkväll? Det har varit en viss tröskel att sätta igång liksom, fixa en ny layout, komma ihåg hur allt fungerade, osv. Men nu så! Gillar ni förresten den nya layouten? Saknas nånting som jag glömt? Jag tog nämligen och bara dammsög bort en massa gamla delar, haha!
Ärligt talat har jag ju faktiskt varit inne lite då och då på bloggen bara för att radera skräppost och uppdatera de viktigaste funktionerna, men inte mer än så egentligen.
Såg för övrigt att vissa riktigt gamla inlägg har ”tappat” bilder av nån anledning, och ser allmänt konstiga ut. Ingen aning om varför? Oh well.

Läser jag bloggar själv fortfarande? Javisst! Även om det också tyvärr blivit ganska sporadiskt… men jag ska försöka bättra mig där och ”hitta tillbaka” till alla gamla fina bloggar!

Så… vad händer egentligen i mitt lilla hörn av världen?
Jag pluggar fortfarande egyptologi och jag älskar det! Till våren tar jag min kandidat, och nu har det nyligen bestämts att det ska startas ett masterprogram nästa höst med egyptologi-inriktning!! Alltså hur perfekt timing är inte det?? Dessutom, om allt går vägen, finns då även möjligheten att åka på fältresa till Egypten och delta i ett utgrävningsprojekt. Det skulle ju vara för bra för att vara sant – sannerligen en dröm som går i uppfyllelse! Men det återstår att se som sagt…
Har även börjat gymma igen efter *hrm* ganska många års uppehåll… men det går absolut framåt, jag jobbar mycket med corestyrka (pga dålig rygg) och att bli allmänt starkare.

Sen har vi rest en del senaste året, bland annat till Egypten (tänka sig!), Kiruna, Gotland, Holland, med mera! Jag tänkte faktiskt jag skulle skriva ett dedikerat Egypten-inlägg sen och visa er alla bilder. Bara ett år försent typ, hehe…

Hej från Giza!

På tal om bilder så skäms jag nästan lite – min kamera har bokstavligen blivit typ en prydnad i bokhyllan! Jag fotar jättesällan, nästan bara när vi åker på nån längre resa. Men det ska det bli ändring på! Min fina kamera måste ju användas för fasen.

Fantastiska mystiska land
Och ett annat fantastiskt land(skap). Björkliden! Kanske ska skriva ett eget inlägg om Kirunaresan också?

I augusti var jag på egyptologikonferens i Leiden. Det var mitt första besök i Holland, riktigt skoj! Leiden var fint, påminde lite om Uppsala, fast allt var byggt i brunt tegel…
…och de hade ett mycket fint nationalmuseum, Rijksmuseum van Oudheden, med en imponerande Egypten-samling.
Kan ni förresten hajja att jag i princip kan läsa det mesta som står på denna stela?? Det känns så sjukt! Det är liksom en milstolpe i mitt liv och nu är jag där!
Och såklart var vi en sväng till Medeltidsveckan även i år! Vackra Visby i solnedgången. <3

Så, det var en väldigt kort återblick på det gångna året, tiden bara flyger iväg!

Hoppas att allt er bra med er annars (mitt i julstöket kanske)?
Och till er som stått ut med min frånvaro vill jag bara rikta ett stort TACK! 🙂 Till eventuella nya läsare – välkomna hit!

10 kommentarer

 • izumiiii

  Åhh! Så härligt att du är tillbaka !! Jag vill hemskt gärna se bildernaa från Kiruna framför allt 😉 Sååå sugen på att åka upp mer dit igen 😀 (flyttade hem till Östergötland med orsak bebis) 😀
  Men, vad glad jag blev att se och du verkar ha haft riktigt mycket roligt för dig !:D

  • Emma

   Tack Iza!! 😀 It’s good to be back, haha! Ja jag ska definitivt göra ett inlägg om Kiruna framöver, det var en himla fin resa :)) ja men Östergötland är väl inte fy skam det heller! Och orsak bebis är ju absolut inte fy skam! <3

 • Mellan raderna

  Vad härligt att ha ett så starkt och specifikt intresse 🙂 Vad skulle du vilja jobba med i framtiden inom detta? Har aldrig varit i Egypten, men håller med om att både Björkliden och Visby är fantastiska platser 😉 Ha en fin dag!

  • Emma

   Verkligen! 🙂 Min förhoppning är att kunna fortsätta på en akademisk karriär och forska inom egyptologi. Eller att jobba med någon antiksamling på museum hade varit spännande!
   Tack detsamma! 🙂

 • Zilia Ving

  Vad fint att se att du är tillbaka!! Din blogg har stått på min ”bloggar att hålla koll på”-lista. 😀 Jag är ju precis som du väldigt historieintresserad!! Och vilken dröm att kunna läsa den där stenen. :O Dit kommer jag aldrig att komma, men jag är glad för din skull att du är där! Fasiken vad häftigt!! 😀 Jag ser fram emot ditt Egypten-inlägg! <3

  • Emma

   Åh vad gulligt av dig! 😀 Så himla kul att du också är historieintresserad, det är nog kanske inte ett så udda intresse som man kan tro! ^^

Kommentera