Naturligt

Tiden då ljuset segrar

Vilken fantastisk morgon detta har varit! Precis när jag vaknade så var himlen gryningsrosa, men den blev snabbt klar när solen steg upp och ljuset tog över.
En sån här dag får inte gå till spillo så jag tryckte i mig frukost, packade ner kameran och té-termosen (eftersom jag inte dricker kaffe!) och cyklade iväg mot Börje socken, några kilometer väster om Uppsala.
Att cykla är nog bland det bästa jag vet – frihetskänslan är oslagbar! Plus att man får motion och frisk luft på köpet. Man behöver liksom inte bekymra sig om tidtabeller eller skitiga bilar som inte startar. Man kan bara hoppa på hojen och trampa iväg!
Enda nackdelen nu på vintern är dock att växlarna har frusit fast på min cykel eftersom den står utomhus. Så jag får acceptera att bara cykla på tvåans växel så länge det är minusgrader… lite drygt i uppförsbackar, men skit samma!

Här kommer lite bilder från en av Linnéstigarna vid Börje socken!

Började med att posera lite med min termos i solskenet!

Snön och rimfrosten ligger fortfarande kvar på de platser där skuggan dominerar. Ljuset och värmen har inte hunnit dit än

En anknäbb som fastnat i trädet… nejdå jag vet såklart att detta är en… svamp?

Man tror inte det, men i Uppland finns en hel del skog! Men ibland ser man den inte eftersom träden är i vägen.

”Let your manners speak for you” sa dagens tépåse. Mycket viktig poäng!

Färska rådjursspår i snön

Denna vass är typ 2-3 meter hög. Imponerande!

Until next time!

2 kommentarer

Kommentera