Foto,  Historiska ting,  Naturligt,  Okategoriserade

The journey continues…

…och nu är jag faktiskt klar med redigeringen!

Men det blev på tok för mycket bilder för bara ett inlägg till, så det får bli ännu ett imorgon, och kanske ytterligare efter det.
Så låt oss rulla vidare genom Gambia mot huvudstaden Banjul!

Det finns väl inget bättre än att hoppa in i en främlings bil i ett nytt land! En bil som dessutom hade sett sina bästa dagar… om den nånsin haft några.

Målet var som sagt Banjul och Albert Market, en marknad som enligt gambierna själva är landets bästa! Här kan man köpa allt från torkad och otorkad fisk, kött, kryddor, flipflops, smycken, målningar, sängar och mycket annat.

 

Sänggavel någon?

I denna verkstadsliknande byggnad satt massor av skräddare och sydde ihop textilier av alla de slag!

Efter marknaden ville våran personliga guide visa oss hamnen och färjorna

Sagt och gjort! Här kommer en stor del av fiskare in, samt varor som fraktas med båt till och från landet.

Om man är svag för djur (som jag) så kan det vara lite jobbigt att se hur många djur här strövar omkring utan nån som bryr sig om dem. Dock verkade det inte gå någon större nöd på denna vovve, bara lite loppbiten kanske!

Vårt fordon för dagen.
En allmän streetsmart-grej brukar ju vara att inte åka med en taxi som är krockad. Våran jeep var nog mer krockad än okrockad, vindrutan var lagad med färggrann tejp så man knappt såg ut, och sätena satt löst. Men vad tusan, det är ju sånt här som är sköjj med att resa!

 

Guiden Yaho tog oss ändå relativt tryggt genom gatorna i Banjul.

 

Det är dock ganska väntat att trafiken här inte är som hemma i Sverige. Men det verkade ändå flyta på ganska bra trots att man inte följer några egentliga trafikregler. Förutom att för det mesta köra på höger sida.

Övertydlighet är alltid bra!

Egentligen ska man vara försiktig med att fota på allmänna platser i Gambia eftersom vissa kan ta väldigt illa upp. Att fota t.ex. militärer och poliser är dessutom förbjudet. Jag märkte dock inget av detta, utan alla verkade vara ganska chill och/eller upptagna med sitt.

Efter allt myller och liv i Banjul samt sjukt förorenad luft, så var det ganska skönt att komma tillbaka till hotellet och slappna av lite…

 

Har man trots allt vägarna förbi Gambia så tycker jag definitivt att man ska besöka Banjul och marknaden. Allting är billigt och spännande, så är man duktig på att pruta (som inte jag är) så kan man få saker nästan gratis.

Det bästa med resan är dock yet to come, och jag ska bland annat lägga upp en bild som jag velat ta typ hela livet, men fick möjlighet först nu!

 

 

Until next time!

 

 

 

 

 

 

 

 

Kommentera