Okategoriserade

Testar livet på gatan

Som få säkert har missat har det varit extremt varmt idag – underbart!
Vad kan väl passa bättre då än att dra på sig svarta kläder och vinterkängor och dra ner på stan och fota? Jag är en sån som fryser ganska lätt, så jag tänkte att det var lagom med den utstyrseln jag hade på mig + jacka. Tji fick jag! Det blev sjukt varmt och jag blev tvungen att ta av mig skorna och gå barfota ett tag…
Anledningen till att jag hade denna outfit var dock inte att jag är knäpp, utan för ett litet fotoprojekt som jag har tänkt på ett tag. Tanken var att ta lite bilder på ”gatan” här i Uppsala som omväxling mot mina historia- och naturfoton. I och för sig är ju typ alla gator i Uppsala historiska i någon mån, men you get the idea!
Det blev rätt bra om jag får säga det själv!

Belöningen fick bli årets första mjukglass nere på stan – också rätt underbart! (Jag är nämligen inget fan av glass och äter det bara max 3 gånger om året och BARA om det är minst 20-25 grader varmt.)

Hoppas att ni har haft en underbar dag i sommarvärmen!

När fotsvetten blir för mycket får man faktiskt ta av sig kängorna!

Much better!

Övar på min streetsmartness

Fulla studenter ohoj!

Såg även årets första ladybug. Tog ett tag innan jag kom på vad den heter på svenska.
Vem kom förresten på ordet nyckelpiga? Man borde ju ha översatt direkt till ”daminsekt” istället!

 

 

 

Until next time!

8 kommentarer

 • izumiii

  Det där med bilder sådär i stan, tycker jag själv känns lite halvläskigt. Modigt! Jag är nog lite för feg för den typen av foton, OM jag inte är i sällskap med någon som fotar mig då kanske. Härligt outfit och schyssta bilder !
  Tänker att de där bilderna hade varit sjukt läckra inne i Gamla Stan i Stockholm, vid den där smala trappgatan. Hade varit väldigt läckert till och med ! Uppsala är jättefint med 😀

  • Emma

   Tusen tack! 🙂
   Ja jag hade Jonas med mig som tur var! Hade nog blivit lite krångligt att fota sig själv i stan med allt folk som är överallt… ^^ haha!
   Gamla stan skulle vara riktigt kul att ta lite coola bilder i! kanske får bli en sommarutflykt dit 🙂

 • Arletta Ellington

  ”Flyg, flyg Maria Nyckelpiga; i morrn blir det vackert väder och då får du nya kläder”. Det var en ramsa vi sa som barn när vi fångat en nyckelpiga. Vi satte den på fingertoppen och oftast flög den då efter en stund. Men vad är en nyckelpiga? Är det inte en flicka som har ansvar för slottets nycklar? Har Maria nyckelpiga ansvar för nycklarna till våren kanske och det vackra vädret?
  Ellington

 • Johanna

  Vackra Uppsala! Bodde där i 4 och ett halvt år innan jag flyttade till Alvik där jag bor nu. Tycker hela stan är så veckor med sina gamla hus✨

Kommentera