Övernaturliga ting

Telefon till de döda.

I vanlig ordning har jag hittat ett Youtubeklipp som jag inte riktigt kan släppa – ”The Shoebox Telephone”.
Det handlar i stora drag om ett experiment eller en ritual som går ut på att ”ringa upp” andra sidan. Man tillverkar en egen telefon som ska fungera som en mottagare. Allt man behöver är en garderob som är stor nog att kunna sitta eller stå i, en skokartong, en plastmugg, snöre, papper, samt ett föremål som tillhört den döde som man vill prata med.
Det är alltså inte meningen att man ska få tag i vem som helst på andra sidan, utan en specifik person, t.ex. en anhörig som man vill förmedla något till eller ta emot ett samtal från. Man ska nämligen skriva ner det man vill säga till den avlidne på ett papper, kanske ställa en fråga eller skicka en hälsning och sedan lägga detta i skokartongen. Sedan knyter man den dödes föremål i ena änden av ett snöre och lägger i kartongen. Den andra änden knyter man till plastmuggen (ni vet liknande de där ”muggtelefonerna” man gjorde när man var liten). Föremålet stängs in i kartongen tillsammans med pappret, sedan ställer man plastmuggen ovanpå kartongens lock och stänger in sin telefon i garderoben. Ritualen måste utföras på natten och under fullständig koncentration och beslutsamhet, annars kan det bli väldigt fel, menar killen som gjort videon.

Om man gjort allting rätt så kommer man att drömma om den döde personen man vill kontakta ett par nätter senare. Så fort man vaknar så ska man då gå upp och titta till sin ”telefon”. Skaparen till videon är noga med att påpeka att om muggen har ramlat omkull eller flyttats så ska man genast klippa av snöret och avsluta ritualen. Han säger dock inte varför. Men om muggen står som man lämnade den så kan man fortsätta. Man ska då stänga in sig i garderoben, hålla muggen mot örat och lyssna noggrant. Om ritualen fungerar så kommer man då att höra den avlidne säga något. Man kan dock inte svara eftersom kommunikationen är ”one-way” Misstänker man att rösten inte kommer från den avlidne man ville kontakta så ska man också genast avbryta och förstöra telefonen.

Jag hade aldrig hört talas om denna ritual tidigare, och jag är ganska tveksam till att den skulle fungera. Den känns lite som en komplex version av anden i glaset. Men samtidigt vill en del av mig verkligen pröva, för tänk om man skulle lyckas få kontakt med någon anhörig på andra sidan! Risken är väl i så fall att man skulle få men för livet och aldrig våga sova igen…

Killen som gjort videon har dessutom en video där han själv testar ritualen och även spelar in eventuella ljud med en app på sin vanliga telefon. Och någonting lyckas han faktiskt spela in, men vad? Lyssna och döm själva!
Personligen tycker jag att ljudet är rätt kusligt, och det finns inte riktigt någon rimlig förklaring till var det kommer ifrån…

Vad tror ni? Är alltihop fejk? Skulle ni våga testa ritualen själva?

 

 

Until next time!

3 kommentarer

Kommentera