Foto,  Historiska ting

Teleborg, flyttstäd, födelsedag och kameratankar…

God dag i stugorna!

Kom på att jag har glömt lägga upp bilderna jag tog när vi besökte Teleborgs slott i påsk.
Vädret var ganska grådassigt, men det var ändå trevligt att se lite mer av Växjö med omnejd och fira Mickes släkting som fyllde år!

Slottet påminde lite om ett greve Dracula-tillhåll denna gråa eftermiddag. Men med sommar och sol kan jag tänka mig att det är lite Disneykänsla över det!


Teleborg slott stod färdigt år 1900, och var en morgongåva från greve Fredrik Bonde till hans dåvarande hustru.

Ett inte jättegammalt och anrikt slott alltså. Men det är alltid trevligt att hitta porträtt av jättegamla och anrika kungar!

 

Jag fick middagssällskap av vad som åtminstone såg ut som Adolf Fredrik!

Vi pratade, åt och hade trevligt till sena kvällen…

 

För övrigt…

…så har bloggandet (som ni kanske märkt) hamnat lite på efterkälken senaste tiden på grund av allt flängande…
…har jag hunnit bli 27 nu i veckan. Känner inte att det är något speciellt egentligen, men det är alltid trevligt med blommor och presenter!
…ska vi flyttstäda min gamla lägenhet imorgon *yaaay!*. Är extra taggad eftersom jag av någon korkad anledning lämnade kvar ett sprucket ägg i kylen (det var alltså över en månad sen!). Kylen är dessutom avstängd, så det ska bli spännande att se hur ägget mår, och framförallt luktar… Som om inte det vore nog så lämnade jag även en stor sopsäck med alla möjliga sopor i hallen! ”Tar det sen” tänkte jag och ”det får framtida Emmaline lösa”. Så ja, here we are!

Och lite good news:
Jag har bestämt mig för att sälja min systemkamera och köpa en spegellös/kompakt systemkamera istället!
Efter mycket funderande så har jag kommit fram till att det är den bästa vägen att gå numera, åtminstone för mig.
Mycket tyder på att DSLR-kamerorna är på väg att avvecklas sakta men säkert, så det känns som en bra idé att hoppa på det spegellösa tåget redan nu! Det är ju trots allt en ganska väsentlig skillnad mellan DSLR och spegellösa, och det kommer säkert ta lite tid att ”lära om”.
Dessutom är kompakta systemkameror typ hälften så stora, så bara där tror jag det kommer kännas bra att inte behöva kånka på ett tungt kamerahus + tunga objektiv!
Med andra ord kommer jag alltså att överge Nikon nu till fördel för Sony, som har de överlägset bästa kompakta systemkamerorna.
Och det känns faktiskt bra. Jag och Nikon har haft några fina år ihop, men nu är det dags att testa något nytt…

Fridens liljor!

Until next time!

10 kommentarer

 • Anna-Maria

  Så häftigt slott! 🙂 Det ser verkligen ut som en disneyfilm! Jag har också funderingar på att gå ifrån stor systemkamera, just pga storleken och tyngden. Sista året har jag knappt tagit i systemkameran och det känns så himla trist!

  • Emma

   Visst gör det! Skulle gärna åka dit på sommaren också och kika 🙂
   Åh förstår precis känslan.. man får nästan lite dåligt samvete när den bara samlar damm liksom :/ tror definitivt det kan vara värt att pröva en mindre modell!

 • iza

  Grattis i efterskott !!
  Vilket slott dock, shit. Så vackert !! Sälja kameran alltså? Hm. Spegellöst börjar ju cirkulera mer och mer.. Känns kanske som det är dit man hamnar tillslut, även om jag fortfarande drömmer om en 5markIV .. Vi får se vart allting leder helt enkelt…! Har haft canon i nästan 11 år, är jag redo att släppa den? Haha. nej men åh. Vilket beslut ändå! Berätta gärna mer om det sedan !! 😀 Jämföra osv 🙂 <3

  • Emma

   Tack så mycket!?
   Och ja, det känns som ett rätt stort steg att överge Dslr. . Men vinsten är nog desto större! Det är vad jag intalar mig själv iallafall, hahah ^^ och självklart blir det rapporter så snart som möjligt! 😀

Kommentera