Historiska ting

Tecknat var det här!

En grej som jag tycker är riktigt kul är att titta i sina personliga ”arkiv”! För mig består detta arkiv framförallt av teckningar och målningar jag gjort ända sen jag var liten. Jag har tecknat så länge jag kan minnas, och när jag var 13-14 gick jag Åke Skiölds teckningskurs ”Svart och Vitt”. Jag vet inte om den kursen finns kvar idag, men den fick mig att upptäcka hur otroligt mycket man kan göra med blyerts och papper!
Tänkte därför visa några av mina alster från 12-års ålder fram till idag!

Till skillnad från med mitt fotande så har jag verkligen inget område som jag föredrar när det kommer till tecknandet.
Men det blir en hel del historiska motiv, tänka sig!

Brevkursen som var rätt populär vill jag minnas

När jag var yngre var jag en riktig hästtjej och jag kunde typ alla hästraser utantill!

Jag har försökt mig på att måla med akvarell, olja och tusch genom åren, men har aldrig fastnat för det.
Det är nånting med enkelheten i blyerts, och samtidigt kan man få fram ett djup som är svårt att få med färger!

Gurra 3 min käre vän…

…och Karl XII som jag gjorde klart här om veckan!
Det dryga med att rita gamla kungar och drottningar är att de ser oftast olika ut på typ ALLA porträtt, så man måste göra nån slags mashup om man inte vill rita av en specifik tavla.

Det Arga Tjocka lejonet från Norden som jag gjorde klart idag.
Det tar sig om jag får säga det själv!

 

 

Until next time!

 

 

11 kommentarer

 • Matilda

  Tjusigt! Blir lite avundsjuk. Jag har alltid velat ”kunna” rita, men jag har helt enkelt inte det anlaget. Men men, det finns ju annat en kan vara bra på …

  • Emma

   Tusen tack! Jo, det krävs nog en del övning… skulle ju vara trist om man inte ritade åtminstone liite bra efter alla dessa år ^^

 • izumiii

  Snyggt! En annan brukade måla ganska så kantiga hästar, du vet. Dra några linjer där, några där. Sen hade man en ”häst” som mer påminde om en kartong med en böld… Men typ iaf. Väldigt fyrkantiga. Jag tycker att tecknar man ska man hitta sin grej, inte nödvändigt göra som allt annat liksom. Tycker just teckningar med blyerts har sin charm, medans sådant i färg är menat att vara mer färgiga eller vad man ska säga. Vissa bilder ska vara i svartvitt, medan andra inte alls kan gå bra i svartvitt.. Om du hänger med hur jag menar xD

  • Emma

   Hahah ”en kartong med en böld” xD Men jo jag fattar, man hittar nog sin nisch litegrann och för mig är det blyerts! På sin höjd några färgpennor, men det är när jag känner mig lite wild and crazy… ^^

 • Märta

  Åhå, Kalle Dussin! Försökte faktiskt rita honom idag (ritade jämt historiska personer när jag var yngre), men han blev så extremt casual att det inte matchar hans personlighet. Gör om, gör rätt! Du är förresten väldigt duktig på att teckna! 😀

  • Emma

   Åh tusen tack! Men jag håller med, det var rätt svårt att få honom att fastna på pappret…
   Det tyckte visst konstnärerna på hans egen tid också så han lär väl ha haft ett speciellt utseende ^^

Kommentera