Övernaturliga ting,  Väsen, myter och vidskepelser

Stjärnorna i våra liv?

Tror ni på horoskop? Jag menar såna där lite djupare horoskop om stjärnorna, och inte det som står längst bak i dagstidningarna varje dag, som vem som helst kan hosta upp. Det finns ju såna där långa beskrivningar av hur man är om man är född i ett viss stjärntecken. Vissa är mer seriösa än andra.

Jag har alltid tyckt att horoskop/stjärnteckenär lite NewAge-flum, och att det inte kan finnas någon som helst koppling mellan stjärnornas position när man föds och hur man sen blir som person.
Dock så tror jag att det möjligtvis kan finnas en viss inverkan från klimatet man föds i, men den känns så minimal att det knappast kan finnas några belägg för det. Exempelvis om man är född på våren och sommaren så kanske man är mer framåt och kärleksfull eftersom man börjar sitt liv i ljusets tid? Medan de som är födda på hösten och vintern blir mer inåtvända och djupa?
Antagligen har man skapat stjärntecknenas olika egenskaper utifrån flertalet individer som hade liknande egenskaper med varandra och var födda kring samma datum.
Stjärntecknen har sitt ursprung i antikens Persien och Grekland, där man började dela in stjärnorna i olika sektioner, och sedan applicerade man dessa sektioner på människorna som föddes. Därav ordet stjärntecken.

Väduren, Aries på latin. Den okränkbara stoltheten symboliserar detta tecken.


Men min skepsis får sig en törn när jag läser just dessa lite djupare horoskop…

Jag är vädur, och beskrivningen av hur vädurar tänker och fungerar stämmer in läskigt bra på mig! Rastlöshet, stolthet, tävlingsnerver, att alltid vilja vara först, samt mitt favorituttryck ”skit samma” är liksom essensen i vädurens tillvaro! (länk till beskrivningen)
Sen är ju såna här beskrivningar ofta ganska allmänna och stämmer in på de flesta människor och inte bara på just mitt stjärntecken. Vem hatar t.ex. inte att stå i kö, gillar god mat, blir arg om man blir retad, osv…

Så jag vet inte vad som kan förklara att jag verkar vara en typisk vädur? Jag kanske är en sån där standardmall för detta tecken?
Finns det några fler vädurar som känner igen sig? Eller är ni andra stjärntecken där beskrivningarna stämmer in på er?

Många frågor på en gång…

 

Until next time!

2 kommentarer

Kommentera