Historiska ting,  Naturligt

Stiliga ställen jag vill besöka I – Kinesiska muren

I’m still here!
Och nu ska jag ta mig i kragen och börja med en ny liten ”serie” här på bloggen som jag gått och fnulat på ganska länge.
(ni minns kanske mina tidigare serier om svenska hjältar, samt väsen i folktron)
Denna gång rör det sig helt enkelt om platser runt om planeten som jag ännu inte varit på, men väldigt gärna vill besöka av olika anledningar!
Det blir trevligt också, eftersom några av er läsare kanske till och med har varit på vissa av dessa ställen och kan dela med er av era erfarenheter.

Först ut är då Kinesiska muren – The Great Wall of China!

Bild

Ett underverk utan like, som stått stadigt i över 500 år.
Jag har alltid varit fascinerad av de stora kulturerna i Asien och deras historia. Kinesiska muren utgör ju på många sätt ett landmärke rent geografiskt, men också kulturellt och politiskt.
En symbol för hur de storslagna kejsarna kunde knäppa sina motståndare på näsan och stänga ute oönskat besök!

Bild

Det som skrämmer mig mest med att besöka denna spektakulära konstruktion (utöver den långa flygresan) är det faktum att Kinesiska muren ju är ett av världens stora turistattraktioner. Och detta innebär ju då mängder med turister, som alla ska trängas, fota, gnälla, knuffas, etc.

Att åka till Kina är inget som är orealistiskt för mig. Men att stå ensam på muren och blicka ut över Juyongguan i solnedgången, så som många kinesiska härförare måste ha gjort är kanske lite orealistiskt… Vad vet jag?

 

 

Until next time!

4 kommentarer

 • Iza

  Åh, ja. Snacka om historia i den där liksom! Finns ju säkert en del slott och sådant mysigt coolt i Skottland med, skulle verkligen vilja se de skotska högländerna, de som finns kvar..? xD

  • Emma

   Ja det gör det absolut! Har faktiskt aldrig varit i Skottland, vore ballt att åka dit! 😀 Nästa år är ju planen att bila i södra England, blir nog coolt det med ^^

 • Jeanette

  När jag var där så åkte vi till muren precis i soluppgången och behövdes inte alls trängas med massa turister. Det går att komma runt det tro det eller ej 🙂

Kommentera