Historiska ting,  Naturligt

Stiliga ställen jag vill besöka III – Dartmoor

Detta är ett ställe som jag både vill och redan har bestämt att jag ska besöka i början av sommaren nästa år! Har ju berättat lite om denna drömresa tidigare, (läs här!) och när jag var på min historiska roadtrip i somras så bestämde jag mig för att nästa långa roadtrip ska bli denna – Cornwall, och framförallt Dartmoor.

 

Bild

Jag är helt övertygad om att Dartmoor är paradiset på jorden, och alltid har varit det. Och för mig så räcker det inte med att bara titta på bilder och videor därifrån. Jag måste åka dit och se det med egna ögon!

 

Bild

Att få se de öppna hedarna och de urgamla landskapen som har inspirerat författare och sagoberättande i många hundra år är verkligen en dröm som går i uppfyllelse.
Här finns förutom vacker natur utan like, även ruiner från kända och okända tider, vilda dartmoorponnyer, gravplatser, och mycket annat.
Bland annat ska Baskervilles ondskefulla hund springa runt i Dartmoor, som beskrivet i romanen av Sir Arthur Conan Doyle…

Bild

Tyvärr har vi inte riktigt såna här fantastiska landskap i Sverige. Men som tur är så är så ligger England relativt nära och kan kompensera för detta. What luck!
Så om ingenting väldigt oförutsett inträffar det närmaste halvåret, så kommer jag att vara ofattbart överlycklig över att få besöka denna sagolika plats!

 

Until next time!

2 kommentarer

Kommentera