Naturligt

Spinner som en katt!

Varför spinner katten?
Detta är nog en fråga som ställts  minst lika många gånger som frågan om varför det inte finns ett IKEA på Gotland.

Jag har nu varit kattägare i ungefär en vecka och jag kan konstatera att dessa djur är helt makalösa!
Så rogivande, mysiga och mystiska. Inte undra på att man dyrkade katter i antikens Egypten.

Något som jag såklart också lagt märke till är det här med spinnandet. Katter spinner ju som bekant en hel del, och jag hittade en gammal, men väldigt spännande artikel om detta i National Geographic.
I artikeln menar man att katter tycker om att spinna  just för att de mår bra (som ju oftast är den vanligaste förklaringen), men också av ”medicinska skäl”.
Man vet inte exakt hur katten gör när den spinner, men den vibrerande effekten kan tydligen hjälpa till att läka både skelett och muskler.
Dessutom tror man att spinnandet är en slags motion för kattens muskler för att kompensera för alla vilostunder som katten tar.
Läs hela artikeln här!

Min katt Sally spinner i stort sett hela tiden, även när hon är irriterad. Ibland spinner hon också så högt att man kan höra det ifrån ett annat rum!
Det är dock inget som stör mig, tvärtom så tycker jag att det är ett väldigt behagligt ljud att lyssna på. Nästan lite som terapi!

För er som inte kan få nog av kattbilder på internet kommer här några bilder på SpinnSally!


”Snälla nån, får man tvätta sig ifred??”

Bäst att gömma sig så man slipper bli fotad…
Myskatt deluxe!

Until next time!

2 kommentarer

  • John

    Det är en riktig gosekatt, det syns tydligt. 🙂 Man får nog jobba med en för att få den att leka. Jag läste att katter spinner av belåtenhet när de år bra, men även när de har ont eller är rädda, för att lugna sig själv.

Kommentera