Naturligt

Rimfrost och safari i Gränslandet

Ibland vaknar man och ser att solen skiner utanför, fönstren är täckta av rimfrost, och det enda ljudet som hörs är tevattnet som kokar…
Lugnet bara sköljer över mig, trots att julafton står för dörren och jag borde ha tusen saker att göra. Idag är en sån där typiskt bra dag helt enkelt!
Ännu bättre blir den när man bestämmer sig för att ta en promenad i solskenet och försöka fånga naturens underverk på bild, och många av dessa bilder visar sig bli långt över förväntan! När det är kallt ute tittar jag nämligen inte så jättenoga på bilderna på plats, utan jag försöker vara ganska effektiv för att spara på värmen i fingrarna. Dagens fotosafari blev alltså riktigt bra och jag blev nöjd med i stort sett alla bilder. Nedan kommer ett litet urval, enjoy!

 

Solen står väldigt lågt dessa dagar skapar en vackert kontrast mellan skuggor och ljus.
Jag kände mig äventyrlig och ställde mig på fältet precis vid gränslandet mellan solsken och mörker.

Den här delen av fältet används inte längre. Lite varstans kan man hitta hästdragna plogredskap och andra verktyg som användes vid åkerbruk förr i tiden.
Har man tur kanske man också hittar en Indiana Jones-skatt eller lite brännvin som bonden gömt på sin mark.


Trots att det är minusgrader och snö och många djur och växter vintervilar, så gör sig livet ändå påmint lite överallt.

Rimfrost och solsken – en riktigt vacker kombination!
Till höger syns en del av ett konstverk som jag alltid undrat vad den föreställer. (Jag tycker den ser ut som en jättestor Torshammare). Men med lite efterforskning visar det sig att verket heter ”Tecken” och är gjord av Lenny Clarhäll. Dock fortfarande oklart vad den egentligen föreställer, som med så många andra moderna konstverk…

Dagens bästa bild tycker jag blev på dessa nyponlöv som glänste i solen! 

 

 

Until next time!

 

2 kommentarer

Kommentera