Foto

Revansch i mörkret

Förra veckan när jag var ute för att fota stjärnorna blev det som bekant molnigt alldeles för tidigt.
Så igår kväll pälsade jag på mig och gav mig ut för att göra ett nytt försök. Det gick betydligt bättre denna gång!
Okej, jag orkade inte vara uppe till klockan 3-4 för att vänta på Vintergatan eftersom jag absolut inte är någon nattmänniska. Men det blev ändå en fin tur. Och inga vildsvin i sikte! Bara en räv och en och annan hare…

Trots att månen bara är i första kvarteret så lyser den tillräckligt starkt för att sabba riktigt tydliga stjärnbilder.
Nåja, månen är ändå vacker och det såg nästan lite spöklikt ut när den lyste upp fälten och skogen runt omkring.

Så, åtminstone en liten revansch efter förra veckans fail. Men jag ska definitivt ge mig ut fler gånger innan sommarnätterna gör sitt intåg. I april har vi dessutom ett meteorregn att vänta – håller tummarna för att molnen tänker hålla sig undan!
Nu ska jag ge mig ut på en promenad i det vackra (men halkiga) vädret och sedan blir det en vända till stallet i eftermiddag.

Hej så länge! <3

16 kommentarer

Kommentera