Okategoriserade

Nyrakad och redo för sommaren!

Jag bara måste visa hur lyckat mitt projekt ”Raka katten” blev!
Det är ju inte bara vi människor som behöver raka oss då och då, utan även våra pälsklädda vänner. Min katt Sally är dessutom en långhårig rysk ras, och vad kan då passa bättre med en nyrakad look inför sommaren?
Sally har inte haft något emot att bli rakad tidigare – tvärtom! Sedan vi rakade henne i lördags så är hon betydligt livligare och pratigare! Pratig var hon i och för sig redan innan, men nu berättar hon konstant om hur glad hon är över att ha blivit av med sin toviga päls (iallafall tolkar jag det så).
Jag hade tänkt ta henne till veterinären för rakning egentligen, men tänkte att hur svårt kan det vara?? 
Så jag kollade upp lite videos på youtube och googlade runt lite. Det verkade ju skitsvårt att raka katten själv…
Saken var därmed biff och jag köpte en hårtrimmer och satte igång. (Fick dock hjälp av Jonas att hålla fast pälsbollen)
Till en början verkade hon gilla hårtrimmerns vibrerande, men efter ungefär halva tiden började hon sprattla, så det blev en hel del rivsår…

 

Så här såg missen ut innan projektet…

Tadaa!
Hon liknar en nyrakad kalkon med skabb nu, men skönt för henne att bli av med all jobbig päls!

Eftersom kissen är ovan vid denna nya svalare tillvaro, så fick hon bli inrullad i filten ett tag som en liten kattburgare.

Allt som allt blev det ändå en lyckad (men ojämn) rakning, och jag är rätt nöjd för att vara första gången jag rakar en katt!
Slutet gott, allting gott.

Until next time!

 

2 kommentarer

Kommentera