Okategoriserade

Nikon i rymden

Jag håller på att titta efter en ny kamera (ja, en Nikon!) som jag tänkt köpa efter sommaren. Vet inte hur många slagningar jag hittills gjort på Google, tittat på samples, objektiv, jämfört hit, funderat dit… och jag är ännu inte helt klar över vad jag vill ha, så det lär bli betydligt fler små ”undersökningar”.
Vem vet, Nikon kanske bestämmer sig för att uppgradera nån av sina kameror under sommaren, och då måste man ju ta ställning till det liksom. Dagens i-landsproblem! 
Man skäms ju nästan lite, och det är ju inga små summor det handlar om heller.
Mitt i allt så hittade jag iallafall en video på youtube som jag tyckte var riktigt vacker – ”Nikon in Space”. En satellit har fotat en timelapse på sin färd runt planeten och resultatet blev riktigt imponerande måste jag säga!
And the research continues…

 

 

Until next time!

 

7 kommentarer

 • izapalm

  Vilken typ av kamera med nikon är du intresserad av? Fullformat? Vad fotar du mest, och vilken optik kan vara mest användning för just ditt ändamål? 😀 Det är saker jag brukar reflektera över. Nu är jag dock väldigt nöjd med min 5markIII Canon, men det kan ju klia i fingrarna efter ny ibland med. Mest av allt saknar jag min ”backup” kamera, den jag brukar ha ifall den andra blir ”sjuk” och behöver åka till kamerasjukhuset. :/

 • John

  Ja har en Canon 100D, som jag haft rätt länge. Det är den minsta och mest kompakta Canon kameran, men har ändå de flesta finesserna. Eftersom jag använder mitt 150-600mm objektiv ofta så är det bra med lägre vikt. Kameran med objektivet väger endast knappt 3 kilo, och låg vikt är viktit då jag alltid handhåller kameran på dagarna när det är ljust nog. Tjusningen med en fullformats kamera har jag aldrig förstått. Kvalitén på fotona ser ögat ingen skillnad på, och man kan zooma längre med en halvformatare. Min kamera och mitt 150-600mm objektiv blir i verkligheten 1.6 x 600 vilket ger 960!

  • Emma

   Oj vad skönt med en sån lätt kamera! Men själv fotar jag ju mest landskap och byggnader, så för mig är fullformat och vidvinkel definitivt att föredra! 🙂

Kommentera