Naturligt,  Väsen, myter och vidskepelser

Nattens brud dansar i skymningen

Midsommarafton betyder otursdagen för mig. Ända sen jag var liten så har jag alltid lyckats skada mig eller råkat ut för olika olyckor just på midsommar. Därför bävar jag litegrann varje år inför denna högtid eftersom dessa trauman liksom klänger sig kvar. Jag har inte ”firat” midsommar på flera år, utan sitter mest och väntar på att denna dag ska passera utan några större incidenter. Sen kan jag tycka att midsommar liksom nyår är rätt överskattade högtider, men det är nog bara jag…

Men midsommar är ju också den tiden på året då man enligt den gamla hednatron hade som allra starkast band till naturen och dess väsen. Ville man ha svar på gåtor om livet och existensen så var det nu man skulle passa på, denna ljusaste natt på året! (Förr firades nämligen midsommar alltid vid sommarsolståndet, så egentligen går vi ju miste om den traditionella ”midsommar-magin”…)

Öppensinnad som jag är så kände jag ändå att jag kanske för en gångs skull ska ta tag i det här med otursdagen, och utnyttja denna urgamla kraft och bryta förbannelsen som jagat mig så länge. Så igår i skymningen tog jag min lilla cykel och rullade iväg mot fälten utanför Uppsala. Här har ju hednatron haft sin allra starkaste anknytning, så jag tänkte att det borde passa bra! Vad kan gå snett liksom..?

Ungefär här upptäckte jag att jag stod barfota mitt i ett bo med skogsmyror… de nyps ju de små jävlarna och det svider!

Sedan höll jag på att trampa på denna lilla fågelunge som satt alldeles ensam ute på fältet.
Någon som vet vad det kan vara för fågel?

Som den bonnläpp jag är i grunden så slängde jag snabbt ihop en bonnkrans av björkris och midsommarblomster.
Dessa kransar blir absolut finast tycker jag. Rosor och sånt är för stockholmare!

Många undrar varför jag ser så sur ut när jag typ är den gladaste personen som finns och skrattar nästan jämt åt allt.
Att se arg ut är tyvärr ett släktdrag som jag ärvt av min pappas sida. Jag kan inte le på bild utan att se ut som typ Freddy Kreuger.
Jag måste göra grimaser eller se allvarlig ut för att det ska bli någorlunda bra…

 

Summa summarum: 
Jag råkade inte ut för några olyckor igår!
Är förbannelsen bruten? Kanske.
Är jag vidskeplig? Ja.
Beror olyckorna bara på otur och slumpen? Kanske.
Är midsommarnatten magisk oavsett hur man väljer att fira den? Definitivt!

 

Until next time!

2 kommentarer

Kommentera