Okategoriserade

När tiden räcker till. Och vintertankar

Hej på er vänner!

Hur har ni det i vintermörkret? Snö rent av kanske..? Hos oss är det grått ute för det mesta, varvat med en och annan regnskur. Det känns nästan som att vintern förskjuts för varje år, även om den antagligen inte gör det. Men när jag var liten (och jag har förmodligen ett selektivt minne här) så var det alltid snö och minusgrader i princip hela december och folk anmärkte verkligen på de få gånger som det inte var någon snö till jul…
Nu är jag ju förvisso uppvuxen i ”inlandet” och inte alls så nära kusten som Uppsala faktiskt är, så det kanske inte är så konstigt att vintrarna är/var annorlunda där. Men den där känslan av riktigt julvintermys även utomhus har jag börjat överge mer och mer för varje år.
Kanske är det för att vintrarna är mildare nu.
Eller så minns jag fel…

I alla fall. Vet inte riktigt vart jag ville komma med det här inlägget. Typ skriva av mig lite. Har känt att det varit lite pyspunka på mig de senaste veckorna, samtidigt som jag känner mig lite rastlös. Jag brukar vara klar med mitt plugg runt klockan två på dagarna och då finns det ju liksom ganska många timmar att göra annat på! Vill sätta igång med ett eller ett par kreativa projekt men kommer aldrig till skott riktigt. Jag har ju tiden. Och idéerna. Och jag vill åtminstone tro att jag har disciplin. Jag kan ju gå och träna tre dagar i veckan utan problem, så varför kan jag inte sätta igång och pyssla någon eftermiddag? Haha!
Att göra kreativa saker är ofta ett sätt att slappna av och om det är något man gjort tidigare så behövs det ju liksom inte supermycket tankeverksamhet, utan det brukar gå av sig självt medan tankarna vandrar iväg till andra platser.
Men jag tror att min personlighet sätter lite krokben för mig här eftersom jag har jättesvårt att vara spontan (och det blir värre ju äldre jag blir!). Jag är en sån som skriver upp i kalendern när jag ska dammsuga, laga mat och spela dator. Det ger mig ro att ha saker nedskrivna så att jag slipper ”komma ihåg” dem, även om det bara är helt vardagliga saker.
Och man kan ju inte planera att vara kreativ. Eller? Essensen i kreativitet brukar ju vara spontana idéer och infall. Eller..? Om jag kan få jättemycket gjort på en dag så länge det står uppskrivet i min lifeplanner att jag ska göra dem, så borde det ju också fungera med andra projekt?
Jag får helt enkelt göra ett experiment på mig själv och se om jag kan prestera utifrån vad jag indirekt sagt åt mig själv att göra!
Det skadar ju inte att prova tänker jag.
To be continued…

Önskar er alla en fortsatt fin vecka!


(Så här ser för övrigt en vacker vinterdag ut)

Until next time!

4 kommentarer

 • Matilda

  Känner igen mig! Det där med pyssla (eller till och med ta en bok och läsa i någon timme) blir som ett stort projekt som blir för svårt att starta. I synnerhet pyssel eftersom det kräver att ta fram massa saker, och tid att färdigställa det, och sedan packa ihop allt…

  Åh, saknar att vara student och vara ”klar” tidigt på dagen. Så är det ju aldrig med heltidsjobb…. 🙁

  • Emma

   Ja men precis! Man skulle ha ett dedikerat pysselrum som man aldrig behöver röja undan i… ^^
   Nä det har sina för-och nackdelar att vara student, det är sant.

 • Annie - Stora Små Äventyr

  Jag har också lite pyspunka nu, så är det väl ibland 😛 Tycker också att det är trist att vädret är så milt. Hoppas på snö snart!
  Jag kan vara väldigt spontan, men behöver skriva upp i kalendern och planera in städning och hemmakvällar annars prioriterar jag bort det 😉

Kommentera