Övernaturliga ting

När Matrix ställer till det

De flesta av oss minns nog Matrix-filmerna som var revolutionerande coola när de kom vid millennieskiftet.
Själv är jag inget fan av dem alls, men så är jag ju en sån som gillar plättar men inte pannkakor också…

Hur som helst så kan jag inte låta bli att bli lite förbryllad/fascinerad av tanken på att verkligheten vi lever i kanske i själva verket är ett fint programmerat system. Och som med alla system så är det dömt att faila och bugga lite då och då, vilket ger upphov till de så kallade glitches in the Matrix, eller buggar i Matrix.

Det kan exempelvis röra sig om saker som upprepar sig fast de inte borde kunna, ”superhjältekrafter”, möten med människor eller föremål som har konstiga eller orimliga egenskaper, etc…

Personligen tror jag inte alls att vi lever i ett kodat system, men däremot tror jag att vår hjärna gärna gör kopplingar som inte alltid är helt logiska. Och ibland blir det helt enkelt kortslutning mellan det ögat och/eller kroppen uppfattar och hur vår hjärna tolkar det.

Jag satt och funderade på om jag själv upplevt någon glitch in the Matrix, och det jag mindes på rak arm var för cirka 10-12 år sedan när jag gick i högstadiet:
Vi hade lektion som vanligt, men skolan hade tagit in hantverkare som skulle byta ut alla fönster i några av klassrummen. Denna dag stod en hantverkare vid fönstret längst bak i klassrummet, och jag och min kompis satt vid fönstret framför honom, d.v.s. näst längst bak. Jag och kompisen tyckte att hantverkaren var rätt söt, så vi vände oss om lite då och då och fnittrade och spanade in honom.
Han brydde sig dock inte så mycket om oss utan fortsatte med sitt fönster-business. När han var klar gick han ut ur klassrummet och ner till sin firmabil som stod parkerad utanför. (Vi såg ju denna eftersom vi satt bredvid fönstret) Hantverkaren körde iväg och vi tänkte inte mer på det.
Efter några minuter var lektionen slut, och vi gick upp för trapporna mot våra skåp. Då kommer plötsligt hantverkaren gående nedför trapporna mot oss!! Han brydde sig inte om oss direkt, men jag och min kompis stod totalt mållösa och bara stirrade på varandra! Det fanns inte på kartan att han hunnit köra tillbaka, parkerat bilen, gå upp för trapporna (ca 5 våningar) och sedan ner igen, med en massa verktyg dessutom. Allt detta på bara ett par minuter!
Nånting stod inte rätt till, och vi var väldigt konfunderade över detta i flera dagar.

Men så en morgon när vi kom till skolan så stod nämnda hantverkare nere vid entrén i vanlig ordning. Vi går förbi honom och när vi kommer in i hallen så står han även där… och då börjar pusselbitarna falla på plats:
TVILLINGAR! Exakta kopior av varandra i likadana arbetskläder!! Åh vad dumma och mer än vanligt tonårsförvirrade vi kände oss!

…….

…okej det här var väl kanske inte en ”riktig” bugg i systemet, men fram tills vi fattade tvillinggrejen så kändes det verkligen som det!

Har ni upplevt några liknande eller andra typer av glitchar i ”the Matrix”? Please share!

Och kan ni inte få nog av ämnet så kommer här en ganska creepy video av min nya favorit-youtubekanal Lazy Masquerade!

 

 

Until next time!

3 kommentarer

Kommentera