Historiska ting,  Naturligt,  Okategoriserade,  Övernaturliga ting

Några minuter av ro

Vissa saker får en att bara glömma omvärlden en stund. När en sån där fullständig ro infinner sig och man blir liksom uppslukad av det magiska i stunden.
Som av en händelse snubblade jag över en väldigt soothing (översättning någon?) video med en man som spelar flöjt för några hästar.
Jag vet att det låter brajjrökande flummigt, men titta själva!
Det är något med hela hans approach och hans flöjtspel som får mig att bara slappna av och glömma vad jag heter och vart jag bor. Om jag hade varit en av hästarna hade jag förmodligen bara lagt mig ner på marken och lyssnat i flera timmar.
Kanske drömmer sig hästarna i videon bort till en vacker grön äng, med svalkande morgondimma i soluppgången…

För övrigt älskar jag indianmusik, och framförallt olika typer av flöjtspel!
Ett indian-”band” som hängt med mig så länge jag kan minnas är Sacred Spirit (finns på Spotify!). Jag lyssnar på dem i skrivande stund, och jag kan bara säga så här: Om man vill ha musik som är perfekt för yoga, meditation, skapande, eller bara balsam för själen så är Sacred Spirit det solklara valet! Man behöver inte förstå språket, man kan bara låta sig svepas med i indianfolkens årtusenden av visdom och kultur.

Med detta önskar jag er alla en underbar helg, och att ni kan ta er några minuter att finna ro i er själva och omvärlden.

 

 

Länk till Sacred Spirit här!

 

Until next time!

En kommentar

Kommentera