Historiska ting,  Okategoriserade

Medeltidsklänning och starka vårvindar

Ni kan aldrig gissa vad!
Eller jo, kanske…

Iallafall så har min medeltidsklänning äntligen kommit, som jag längtat!
Dessutom är den gjord helt i linne, och detta tyg ligger mig verkligen varmt om hjärtat. Tidigare medeltidsklänningar jag haft har varit i olika syntet- eller bomullsblandningar, duchesse eller chiffong. Dessa tyger är också såklart oerhört fina, men de är inte lika bekväma och naturliga mot kroppen.
Linne är dessutom ganska tacksamt eftersom det inte förvrängs eller krymper i tvätt som plagg i andra tyger kan göra. Det håller helt enkelt för tidens prövningar!

Jag är verkligen toknöjd med klänningen, och ett plus är att den bara går till strax ovanför anklarna på mig (i och för sig är jag relativt lång…), och detta gör att man kan springa runt obekymrat i skog, mark och stad utan att den blir lerig eller att man snubblar.

Förhoppningsvis kan jag redan till helgen sticka ut och fota lite med klänningen i en passande miljö och göra den lite rättvisa!

Say yes to the dress! Kunde inte låta bli att fota lite hemma ändå…
Färgen och detaljerna på denna medeltidsklänning är riktigt fina.
Enkelt men elegant!

Like a lady. Fast i medeltida sammanhang hade jag nog inte tagits för en värdig dam, utan snarare en fattig/prostituerad med mitt utsläppta hår…
Oh well!

Until next time!

10 kommentarer

Kommentera