Foto,  Historiska ting,  Naturligt

Lusse, kattfödelsedag, och… Gambia!

Nu är jag ”äntligen” hemma från en fantastisk vecka i Gambia! För det är ju alltid lite blandade känslor att behöva lämna sin semester för att återvända hem till vardag, (kyla) och rutiner… Jag hade typ glömt bort Sverige, julen och allt det där, och levde verkligen för dagen – underbart helt enkelt!

Men idag är faktiskt inte vilken dag som helst. Förutom att vi landade vid fyratiden imorse så är det också Lucia, och inte minst, min älskade fluffkatt Sallys födelsedag! Hon har nu nått den aktningsvärda åldern av 9 år, men vi hoppas såklart på många fler år tillsammans.

Så jag har gosat med henne lite extra idag, och tagit tag i redigeringen av alla hundratals bilder från resan. Det tar ju sin lilla tid, men jag tänkte att jag iallafall kan börja med att slänga upp ett gäng nu, så ska jag fortsätta imorgon. Enjoy!

 

Det började med att en stekhet buss tog oss den cirka 30 minuter långa resan från flygplatsen till hotellet. Massor av boskap längs vägen!

Vårat hotell låg i utkanten av Gambias största stad, Serrekunda. Ett stenkast från havet också, mycket spejsat!

Eftersom vi var ganska trötta efter resan så blev det inte så mycket gjort första kvällen… men vi hade en skaplig utsikt från hotellet!

Följande dag blev det dock lite mer action och vi fick bland annat bekanta oss med det gambianska köket!

Som till exempel Chicken Yassa, en ganska stark kycklingrätt med jordnötter och lök. Me like!

Och inte minst fick vi bekanta oss med djurlivet! Denna gjorde oss sällskap vid middagen och arten heter green vervet monkey. Apor är ju no surprise vanliga nästan överallt i Afrika, men för oss nordbor är det ju definitionen av exotiskt att se dessa vilda djur…

…tills man inser att de praktiskt taget bor på samma hotell som oss, och ganska ofta roar sig med att springa runt på hotellets plåttak och leva loppan!

Dessa apor är helt klart vana vid människor, men fortfarande ganska reserverade och väldigt snabba. = skitsvåra att få med på bra bilder.

Men stå still då!!

That’s better!

Tacka vet jag katter som iallafall kan posera liiite!

Mot kvällningen blev det promenad utmed vägen och tävling i att ducka för mygg!

Gambia är ett fattigt land, men man klarar sig ändå relativt bra tack vare fisket och den stora Gambiafloden som rinner genom hela landet.

 

Även om jag skulle vilja så kan jag inte lägga upp precis alla bilder från resan… men detta var som sagt bara början, och nästa omgång kommer med strandliv och vår utflykt till huvudstaden Banjul!

 

Until next time!

 

 

 

 

 

6 kommentarer

 • Iza

  Välkommen hem!! Till kalla, märkliga Sverige, med både snöfall i söder, och töande lika fort. Har varit töväder här med faktiskt, men nu är det kallt igen…! Himla märkliga tider nu… 😛
  Det ser ändå ut av förhandsvisningen att ni har haft det fint ändå!! Trots ett fattigt land. Det är ju upplevelsen som räknas liksom! <3

  • Emma

   Tack!!?

   Och ja, senaste vintrarna här i Sverige har verkligen varit urtrista! Julkänslan är inte direkt närvarande för min del iallafall..
   Det var verkligen en fantastisk (och välbehövlig) resa, och jag hoppas kunna förmedla åtminstone lite av känslan, hehu ^^

 • Matilda

  Ska bli spännande att se vad mer du hittat på i Gambia. Det är ärligt talat inte ett land jag tänkt på ur turistsynpunkt. Så jag ser fram emot dina reflektioner och din bild av landet.

Kommentera