Foto

Livsplanering, höst och Edward Blom

Ett inlägg i veckan borde vara optimalt för min del. Då hinner jag fundera ut någon form av vettigt inlägg, fota lite och kanske rent av råka ut för någonting spännande som jag kan skriva om!

Jag tänkte i alla fall dela med mig av veckan som gått, och vi börjar med inget mindre än ett av mina bättre inköp den senaste tiden:
En Life Planner! Jag vet inte vad de kallas på svenska? Livsplanerare..?
Oavsett är denna lilla pryl guld värd för oss som älskar att planera och ha ett klart och strukturerat schema över våra liv. Själv har jag alltid varit väldigt förtjust i almanackor och kalendrar av olika slag och den här ”livsplaneraren” är väl åt det hållet, men med bättre översikt. Jag har försökt att använda mobilens kalender, men man får inte alls samma överblick i den vilket stör mig, och dessutom måste man öppna kalenderappen hela tiden när man behöver se den. Då är det helt enkelt mycket smidigare med en bok som bara är dedikerad till just detta!
För mig finns inget mer stressande att hålla en massa saker i huvudet, så att kunna skriva ner allt från föreläsningar, deadlines, födelsedagar, inköp och att-göra listor på ett och samma ställe är helt optimalt. I början av året köpte jag en filofax och tänkte att den skulle kunna fylla just detta behov, men allt blir pyttelitet så överblicken blir inte alls bra, även om den är smidig att ta med sig. Så det fick helt enkelt bli en förbättrad, allt-i-ett variant!

A4-formatet är precis lagom stort för att få en bra överblick.

Förutom att börja fylla i min livsplanering för glatta livet så var jag även ute en sväng med kameran för att fånga hösten!


Höstfärgerna är fortfarande vid liv, men börjar väl tunnas ut mer och mer nu…
Det blir mörkt fort nu, och när man dessutom blir jagad av en höstförvirrad bålgeting gäller det att raska på upp för Tunåsen!


I övrigt har jag även läst ut Edward Bloms biografi ”I full blom”. Jag läser vanligtvis inte biografier, men eftersom jag gillar Edward så kunde jag såklart inte låta bli. Och det är jag glad för! Edward Blom är ju en färgstark person på många sätt, och jag kan förstå att man kanske tycker att han är för mycket ibland. Men att han är duktig på att prata råder det inga tvivel om, och jag skulle säga att han faktiskt är ännu bättre på att skriva! Man lär sig alltid någonting nytt när han uttalar sig, oavsett om det handlar om tysk litteraturhistoria eller Stockholms krogutbud.
I den här boken beskriver han bland annat händelser ur sitt liv, sitt kändisskap, sina arbeten, blandat med djupare filosofiska och religiösa tankar. Definitivt läsvärd!Och om ni (liksom jag) gillar Edward så kan jag även slå ett slag för podcasten Edward Bloms smörgåsbord som han gör tillsammans med sommeliern Mats Ryd (OBS! Se till att inte vara hungriga när ni lyssnar, då det är mycket prat om god mat mest hela tiden!).
Fokus är såklart på mat och dryck av alla tänkbara och otänkbara slag, men även etikettsfrågor, kulturhistoria, roliga anekdoter och annat skoj tas upp i podden. Helt enkelt supermysig och lärorik lyssning!


Until next time!

2 kommentarer

Kommentera