Historiska ting

Like a vagabond…

Om allt går enligt planerna så är det exakt en månad kvar tills jag är ute på vägarna nånstans i södra Sverige!
Då ska nämligen min Historiska Roadtrip bli av, mitt i sommaren och allt. Jag tyckte det var fyndigt att kalla den så eftersom tanken är att besöka olika historiska platser i Syd- och Mellansverige. Närmare bestämt 16 stycken! På fyra dagar! Det blir intensivt, men jag tror att det kommer bli sjukt skoj! Mest för att många av platserna jag ska till har jag velat se länge, men det har liksom inte blivit av eftersom det är ”såå lååångt” eller ”jag har inte tiiid”! Dessutom hatar jag att köra bil. Tycker det är bland det tråkigaste som finns, men nu när jag ska åka helt själv och till platser som jag verkligen vill se så tror jag att det kan bli rätt uthärdligt. Det blir lite modern vagabond helt enkelt, med Gyllene Tider på högsta volym!
Just nu håller jag på att fila på det sista och funderar på lämpliga ställen att övernatta på. Det blir liksom en avvägning mellan bekvämlighet och spänning, och jag gillar ju båda…

Upptäckte till min förfäran att min rutt nästan är formad som ett visst manligt organ… En ren slump är det!

 

Läckra Läckö blir troligtvis en av anhalterna…

 

…och ja, självklart följer Dick med, om än i pappersformat. Ingen historisk vagabond utan Dick!

 

Har ni några kuliga sommarplaner ännu? Okej sommaren har väl börjat redan, men ändå!

 

Until next time!

 

8 kommentarer

 • Märta

  Åh, vad härligt! Finns massor av både gamla borgruiner och runstenar i Småland, om du gillar sådant. Har förresten funderat på att läsa Dick Harrisons böcker. Har tidigare bara nosat lite på Herman Lindqvists böcker, men tycker Dick verkar så bra! Är det nått du rekommenderar? 🙂

  • Emma

   Ja det blir nog övernattning i Småland bland annat! 🙂
   Ohja! Dick är min husgud som historiker^^ Har läst det mesta han skrivit, riktigt bra är han! 🙂

 • izumiii

  Vad roligt !! Jag såg att du kommer passera Vadstena, jag tror du kommer älska det stället. Det finns ett klosterhotell vid vattnet också, om det är så att du ska övernatta där, finns nog liknande sådana alternativ. Kanske B&B till och med, liiiite oklart. Men just klosterhotellet har jag bott på, finns sjukt mycket mysiga miljöer i Vadstena. Speciellt under sommarhalvåret. Åh, hoppas du får en mycket mycket fin resa !!

  Sommarplaner för oss kan bli att bestiga Kebnekaise, Stora Sjöfallet, Storforsen (igen), och lite sådana saker 🙂 Allt är inte 100% spikat ännu!

 • Matilda

  Wow, det var inte en liten intensiv resa! Hoppas ni har tid att njuta av allt fint i södern 🙂
  Har också planer på en roadtrip men det blir nog först nästa sommar eftersom det är jobb i princip hela denna sommar.

  • Emma

   Jaa det blir mycket, men jag tror det blir skoj! 🙂
   Åh jo samma här faktiskt, har endast 2 splittade veckors semester denna sommar… oh well, man får göra det bästa av det! 🙂

Kommentera