Övernaturliga ting,  Väsen, myter och vidskepelser

Kvalborgshälsningar från John Bauer-spöket

Idag firar vi det som kallas Kvalborg i Uppsala, alltså dagen innan Valborg. För studenterna är detta den stora förfesten innan Valborg som ju är en riktigt stor högtid här!

För mig blir det dock inte så mycket firande eftersom jag börjar bli gammal och inte orkar dricka två dagar i rad. Ibland kan jag sakna att ränna runt på nationerna som student, men den tiden är liksom förbi. Jag skulle helt enkelt inte palla med allt folk, den höga volymen och de ofattbara mängderna alkohol som flödar…
Det hände nog nånting från det att man slutade plugga. Helt plötsligt blev man bakis i tre dagar av ett glas vin, medan man som student orkade med att börja supa på en måndag förmiddag och fortsatte till lördag kväll. Ganska sjukt egentligen, men samtidigt måste jag säga att studietiden har varit den absolut bästa tiden i hela mitt liv. Det kan inte jämföras med nånting alls! Så många minnen, och underbara vänner för livet är nog svårt att hitta någon annanstans.

Hade det varit för typ tre år sedan så hade min dag förmodligen sett helt annorlunda ut: Jag hade nog haft fullt upp med nån random korridorsfest nånstans i stan, eller varit på grillparty i Ekonomikumparken, för att sen springa vidare ut på någon av nationerna.
Men icke idag!
Idag har jag istället känt mig kreativ och tänkte att jag skulle photoshopa en läskig valborgsbild av mig själv. Men det blev inte alls som jag tänkt mig så jag kastade allt och slängde snabbt ihop en spökbild i John Bauer-anda istället!
Blev ändå rätt nöjd med resultatet!
Det kanske är en bra strategi att ha en solklar idé som skiter sig, för då dyker en helt annan snilleblixt upp istället?

Trevlig valborgshelg på er! <3

The Bauer-witch/ghost/anomaly

 

Until next time!

4 kommentarer

Kommentera