Foto,  Okategoriserade

Kraftlöst hoppfull

Idag gav jag mig ut en sväng med kameran och tänkte att jag skulle samla lite kraft i naturen kring Morga, söder om Uppsala. Att bara åka ut en sväng med kameran brukar vara något som ger mig både mental och fysisk energi.
Men inte idag.
Jag hann gå kanske 30-40 minuter innan jag började känna mig väldigt tung och andfådd. Blir väldigt lätt andfådd numera, men inte på ett sätt som när man har sprungit eller så, utan hela kroppen säckar liksom ihop lite och jag börjar gå som en zombie typ, haha. Jag har fortfarande inte vant mig vid detta, men jag inser att när det händer så måste jag ta en paus. Lyssna på kroppen. Det övar jag på hela tiden nu.
Det blev en tépaus vid sjön, men det blåste väldans mycket så jag gick tillbaka in i skogen ganska snabbt igen för att försöka ta lite moody novemberbilder. Men nä. Mitt huvud säckade ihop även det med bultande huvudvärk och svårigheter att ens titta in i sökaren på kameran.
Då får man inse sina begränsningar och packa sig hem igen. På något sätt är jag ändå inte deppig över detta – det är som det är och det är ändå bortom min kontroll. Min kropp är smartare än att låta mig bibehålla 100% av min kapacitet när den tar skada av det.
Det enda tråkiga är väl att en promenad i naturen inte gör mig gott som det borde, enligt alla rön och råd… Och eftersom fotandet ändå är stimulans på en ”lagom” nivå så funderar jag på att helt enkelt börja fota lite mer hemmabilder (och kattbilder!).

Är precis så trött som jag ser ut. Nog för att jag är född med mörka ringar under ögonen och vinterglåmigheten är närvarande som aldrig förr.
Men ändå… den där känslan när man skulle kunna somna stående rakt upp och ner – Blä.

Ja, det blev således inte så många bilder denna gång. Men jag känner mig ändå smått hoppfull på något paradoxalt vis kring hela situationen. Eller det känns åtminstone okej.
Snart är det jul till exempel! Ni som läst bloggen ett tag vet ju att jag aldrig varit någon ”julfirare” direkt, men jag ser ändå mer och mer fram emot julen för varje år nu. Kanske extra mycket i år till och med! Jag ser fram emot att baka lussebullar och leta efter gammaldags julpynt på Stadsmissionen. Men allra mest ser jag fram emot vårt julfirande – jag och Micke ska nämligen spendera hela julen på Gripsholms Värdshus som ju är ett av mina absoluta favoritställen!
Och nästa helg ska vi åka på Lillajulmarknad på Åland, vilket ska bli supermysigt även det. Det blir första gången jag besöker den julmarknaden dessutom, så det känns extra spännande.
Det gäller väl kanske att ha såna här små ”treats” att se fram emot, med jämna mellanrum och i lagom omfattning..?

Har ni några kommande planer ni ser fram emot? Julplaner?

Ta hand om er <3

6 kommentarer

 • Iza Palm

  Ser fram emot storjul med familjen. Dvs, alla syskon, plus partners. Och syskonbarn samlas alla under ett tak, vi är 8 Pers i min familj. 5 syskon, 4 har partner. Vi är totalt 8 kusiner (med Elvira inräknad) – fullt hus så att säga.
  Men ser också fram en bokning på spa hotell en natt, med sambon, (ska bara boka också…) julbord med hemvärnet på flygvapenmuseum i Linköpings osv. Min födelsedag, och att fira den med 3 av nyfunna kollegor på nya jobbet. 🙈❤ så en del saker. Mest av allt vill jag att december ska innehålla mer foto, jag har knappt rört min stora kamera än nu i november…

  Heja dig ! Du tog dig ut och chansade ju iaf! 🙂

 • Jossus Travelpics

  Jag känner igen den känslan, att energin inte är som den ska. För min del är känslan som att gå i uppförsbacke fast marken är plan.
  Bra att du lyssnade på kroppen och att du har saker du ser fram emot. Man behöver sådana guldkorn i livet.

 • Mie Evnice

  Det blir en lugn julafton hemma med familjen för min del i år, sen beger jag mig norrut i mellandagarna för att få lite riktig vinter 😂Vintern här nere i Skåne är tyvärr inte så mycket att hurra för.

Kommentera