Historiska ting

Kom ihåg att våra rötter, de kommer alltid finnas här

Jag tänkte bara ta och visa vad har jag roat mig med de två senaste kvällarna här hemma. Min förkylning bedrog mig nämligen och kom tillbaka med besked i torsdags…
När jag är förkyld/sjuk så kan jag inte bara acceptera att jag är sjuk och vila, utan jag måste göra nånting produktivt ändå. Som att städa. Eller öva på skrivstil!
Skrivstil minns jag var ett hat-ämne för många när man gick i småskolan. Jag tyckte det var okej eftersom jag var ganska bra på det. Jag skriver väldigt snabbt för hand, och jag blev därför alltid klar med skrivstil-boken först.
I dagens tekniska värld så är det ju väldigt sällsynt att skriva för hand överhuvudtaget, men jag ser det som en desto större anledning att hålla skrivstil-handen i trim!

Nu var det några år sen jag skrev regelbundet för hand, så det gick lite trögt i början… Men till slut lossnade det och texten flöt på som rinnande vatten!
Det svåra för mig är inte själva stilen och hur man skriver, utan vad man ska skriva. En idé skulle ju vara att skriva dagbok, men jag ser ju bloggen som en dagbok och det känns lite överambitiöst att ha både en digital och en handskriven dagbok… oh well.
Jag kom iallafall på att jag kan klottra ner lite låttexter som jag gillar.

En låt som jag tycker är fantastiskt fin är Lasse Tennanders Rötter. (In och lyssna om ni inte hört den!)
Själva texten är rätt tidlös, så jag tyckte att det passar bra med min ”gammalmodiga” handstil.

En sak som inspirerar mig när jag skriver och tecknar är alla gamla klenoder jag har här hemma. Som detta dalermynt från 1789 med Gustav III på. Jag samlar inte på gamla mynt egentligen, men detta är faktiskt en av mina finaste historiska ägodelar. Det levandegör historien på nåt sätt, att kunna hålla i samma peng som folk för över 200 år sedan har hållit i. Vad betydde den här pengen för dem? Dom hade den knappast i bokhyllan som jag har idag liksom! Vem vet vad för spännande resor den har varit med om..?

På tal om spännande, så är det faktiskt Kulturnatten i Uppsala idag/inatt!
Denna dag är späckad med gammalt och nytt i form av musik, dans, konst, mat, vetenskap… ja allt som hör kulturen till helt enkelt!
Jag har ett fullproppat program som jag hoppas att jag hinner följa, bland annat med säckpipa och midnattsmässa. Lovar att ta mycket bilder!

 

Until next time!

 

2 kommentarer

 • iza

  Det är en konst att skriva ibland, verkligen. Jag var också rätt bra på skrivstil, och skulle säkert bli om jag övade igen, skriver delvis för hand fortfarande, även en handskriven dagbok, pga mycket känslor som kanske inte passar sig på bloggen, eller det ”offentliga” rummet eller vad man nu ska kalla det? xD
  Jag fick ju i lågstadiet även hjälpa klasskompisarna med hur man dels skriver ”Z” med skrivstil, pga att jag hade ett Za i mitt namn. xD Så, jag blev ju givet rätt bra på just det… Så om någon hade svårt med Z så sa läraren att de kunde få hjälp av mig xD 😀

  • Emma

   Åh vad kul! Jag funderar seriöst på att skaffa en dagbok också, bara för att. Eller nån typ av finare anteckningspryl som man kan ha med sig överallt! 🙂
   Hahah kan tänka mig det, Z är ju inte jättevanligt i namn.. ^^

Kommentera