Foto,  Naturligt

Kiruna med omnejd

Okej, det tog ett tag innan nästa inlägg kom, men bättre sent än aldrig som man brukar säga!

Jag är så taggad på att visa bilderna från resan till Kiruna vi gjorde i somras. Vi var bara däri två dagar, så det blev ett maxat schema med fjällen i fokus!

Men först tog vi såklart en titt på den vackra träkyrkan som Kiruna är känt för. Strukturen är tänkt att efterlikna en samekåta.
Monument över den lokala hjälten och stadens grundare – Hjalmar Lundbohm!
Men sen var det dags att dra vidare mot resans höjdpunkter, Abisko och Björkliden! Vi hade en hyrbil för att kunna stanna till på olika ställen längs vägen.
Just Torneträsk-regionen ligger mig varmt om hjärtat eftersom jag varit och bott där i omgångar ända sedan jag var liten. Här på stationen brukade vi hämta vatten, men jag tror dock inte man kan göra det längre…
I väntan på vintern…
Här passerar även malmtågen titt som tätt med sina 52 vagnar, på väg till och från Narvik!
Tröttnar aldrig på vyerna här!
Stiligt värre – Lapporten!
En kuriosagrej om mig är att jag var sjukt skillad på att rita i Paint när jag var yngre, och jag ritade av en bild av Lapporten som blev supercool!
Väl i Björkliden skulle vi gå en bit upp mot stugan som ligger ca 9 km upp från vägen. Men vi gick kanske 2 kilometer max… Men nästa gång så!
Man får i alla fall se mycket fint på den korta biten!
Just det. SNÖ! Mitt i sommaren! Det måste man ju springa ut på trots risken att det börjar glida.
Jag har inte varit här jättemånga gånger på sommaren, utan mest på vintern/våren, så det är lite märkligt för mig att se Torneträsk helt utan is och snö.

Så! Det var en liten throwback till resan i somras! Det är ju alltid lite mysigt att titta tillbaks på ”gamla” bilder och detta var inget undantag. Speciellt inte nu när vintern här i Uppis är helmysko… det regnar och är plusgrader typ varje dag!
Men så verkar det som att de flesta har/har haft en trist vinter vädermässigt lite överallt i Sverige..? Nåja, februari är ju också en vintermånad så man kan ju alltid hoppas att det blir NÅN form av vinter…

Ta hand om er så hörs vi snart!

12 kommentarer

Kommentera