Naturligt

Julhets – Med naturen som läromästare

När det bara är några veckor kvar till julafton så känner sig många extremt stressade, och det känns som att denna julhets bara blir värre för varje år som går. Jag såg till exempel att det såldes julmust och tomtedräkter i vissa affärer redan långt innan Halloween, det är ju helt galet!

Och varje år kring jul återkommer debatten om att vi konsumerar för mycket, vi uppskattar inte det vi har, vi är stressade och vi jämför oss med allt och alla hela tiden, och så vidare. Trots detta så verkar det inte som att vi lär oss nånting, snarare tvärtom (jag säger vi eftersom jag inte kan förneka att jag deltar en del i julstressen…). Men det finns definitivt en gräns för mig – en gräns som säger att det räcker med en julklapp till varje familjemedlem, och jag blir glad oavsett om jag får någonting eller inte. Jag spenderar mycket hellre dagarna innan jul ute i naturen eller hemma med tända ljus, än att trängas med tusentals klappjakts-galningar inne på någon galleria… Det finns ju ingen ursäkt till att konsumera som vi gör i dagens Sverige, ingen ursäkt alls.
Hur klyschigt det än låter så är det faktiskt tanken som räknas, och jag nöjer mig mer än väl med att bara få tillbringa juletiden med nära och kära.

 

 

thistle

Vi har definitivt mycket att lära av naturen när det kommer till att slappna av och inte låta stress och julhets dra ner oss.

arctic

Att ta en eller flera timmar och bara låta naturen omfamna en är SÅ mycket bättre för hälsan än att springa ut och in i affärer!

naturen

Ibland hittar naturen på lustiga saker också, som att låta en liten gullig svampkula växa mitt på ett asplöv. Såna här coola saker hittar man inte i sitt köpcentrum!


Until next time!

Kommentera