Historiska ting,  Naturligt

I vendeltida landskap

Idag fick det bli ännu en vända med nya kameran! Om än kortare än igår eftersom min hals spökar rejält idag…

Skulle önskat att jag kunde cykla längre bort på fotosafari, men då riskerar jag väl att förkylningen blir ännu värre. Så det fick bli Kungshögarna med omnejd. Vilket i och för sig är riktigt najs det med!

Jag väntar fortfarande på ett filter och en ny kabel till min fjärrutlösare, förhoppningsvis kommer de under nästa vecka. Man blir ju lite bortskämd med att kunna styra kameran med kontroll när man själv är typ 100 meter bort. Maxtiden på självutlösaren är 20 sekunder och man hinner väl inte springa så långt på den tiden? Eller? Borde kanske pröva? Bara för att veta liksom!

Idag har jag även ägnat hela förmiddagen åt att försöka trolla bort komprimeringen som WordPress lägger på bilderna i inläggen. Det komprimerar visserligen bara typ 10%, men ändå. Man kan tycka att en så stor plattform som WordPress borde kunna bjussa på lite mer cyberspace!
Jag hittade iallafall en plugin som tar bort komprimeringen helt, så jag låter den vara på tills jag eventuellt hittar ett annat tema att byta till…
Har man en kamera utan lågpassfilter så ska det bannemig synas!

I vendeltida fotspår.
Snart är det för övrigt dags för arkeologerna att avslöja vad den stora utgrävningen dom pysslat med runt Gamla Uppsala i ett par år nu visar. Spännande tider indeed!

Ljung är en av de finaste växterna tycker jag. Så det är rätt trevligt att några av högarna är täckta av ljung-hav

When you see it…
Tröck i mig lite torkat renkött. Det smakar bättre utomhus av nån anledning!

Även denna kväll bjöd på en snygg solnedgång

 

 

Until next time!

Kommentera