Foto

I huvudstaden Mellan bergen och havet

I lördags blev det, efter många om och men en vända ner till Stockholm och Sergels konsthall för att titta på en fotoutställning av inga mindre än Mattias Klum och hans fru Iris. Mattias Klum är ju internationellt känd som en av de stora naturfotograferna och han har tagit många ikoniska bilder åt National Geographic. Dessutom är han Uppsaliensare, vilket inte gör saken sämre, hehe.

”Många om och men” handlar förresten om hur konstant besvikelsen över Sveriges icke-fungerande järnvägsnät är. Det är liksom mer regel än undantag att tågen är försenade/inställda och känslan av att kunna lita på något av tågbolagen är obefintlig. Det finns liksom inga incitament att ta tåget som det är nu. I alla fall inte om man är rädd om sin tid…
Men end of rant och tillbaka till Stockholm!

Mina mobilbilder gör såklart inte rättvisa åt de vackra bilderna, som visades på superstora ultra HD skärmar.
Utställningens tema ”Mellan bergen och havet” syftade till att förmedla kontrasterna och föränderligheten i naturen kring Valencia-trakterna.
Många av bilderna var liksom ”flytande” och lite abstrakta och man blev nästan lite hypnotiserad ju längre man stod och tittade.
Magiskt! <3
Efter utställningen hade vi bokat bord på en libanesisk restaurang – Tabbouli (rekommenderas starkt om ni gillar libanesisk mat!)
Dock hade vi någon timme att slå ihjäl innan dess, så vi strosade lite på NK och köpte Niederegger-marsipan! Finns nog fanimej inget godare än marsipan och just Niederegger tillhör det bästa av det bästa!
”Vi hade i alla fall tur med vädret!”

En härlig Stockholmseftermiddag blev det alltså. Jag gillar verkligen Stockholm på våren och sommaren, men nu när jag inte är där så ofta så börjar jag känna mig allt mer som en turist i stan, haha. Det är roligt att vara i storstan, men det är också skönt att åka hem och känna att man lämnar kvar hetsen och bullret där.


Nu i helgen planerar jag att åka på en lite längre cykelutflykt – om vädret tillåter.
Har ni några roliga planer för veckan/helgen?

Kram <3

22 kommentarer

Kommentera