Foto,  Naturligt

Gryning, dag och skymning

Med mörkrets tid i annalkande så tänkte jag dela med mig av mina senaste fotobravader strax utanför Uppis. Väderleksrapporten lovade dimma en av dagarna, så jag såg till att masa mig upp i ottan för att försöka fånga lite moody höstbilder. Men tji fick jag! Ljugrapporten hade såklart helt fel och jag möttes istället av en strålande gryning med en pastellfärgad soluppgång… Jag klagar förvisso inte på det – höstsolen är ju underbar, och dimman kommer säkerligen krypande någon annan dag. Kanske rent av på självaste Alla Helgons dag..?

Det eviga motivet… tröttnar aldrig!
En trött sol som knappt orkar sig upp över kullarna
Det är ändå väldigt fascinerande att vara ute i tidig gryning och se hur snabbt landskapets skepnader förändras tack vare solljuset. Här är samma plats som första bilden fast ca 25-30 minuter senare.
Dagtid! Björkar måste för övrigt vara ett av de mest tacksamma motiven för landskapsfoto. De gör sig bra på olika sätt under alla årstider!
Även Fyrisån har sina ljusa stunder
…liksom de bruna fälten runt omkring.
Okej, det blev bara en bild från skymningen, men den blev ändå riktigt bra tajmad, right?!

Har för övrigt märkt att kompositionen i mina bilder har blivit så mycket bättre sedan jag började fokusera manuellt. Man måste liksom verkligen fundera på vad man faktiskt kan/ska ta med på bilden. Definitivt mer tidskrävande, men slutresultatet blir desto bättre!

Just det – på vår lokala Ica har de tagit in julmust sedan någon vecka. Jag har givetvis köpt på mig ett lager som jag tänker ska ackumuleras vecka för vecka så att det räcker fram till påsk (det gör det dock aldrig). En kompis till mig blev nästan lite förskräckt över att jag kan dricka julmust redan nu, det ska vänta till ”åtminstone slutet av november”!
Vad säger ni?? Är ni pro-julmust när som helst, eller ska man hålla på principen och vänta in julen på riktigt? 🙂

Until next time!

4 kommentarer

 • Iza

  Men åh, Björkarna nu, är ju helt magiska! Är sjukt nice och se hur mycket solen påverkar landskap genom olika tider. Kan bli stor skillnad. Dock gillar jag nog den tidigare just nu, mer tilltalande av någon anledning, så glad att se att du är aktiv igen ! Har saknat dina inlägg !

  • Emma

   Visst är de! Och ja, ljuset är verkligen en stämningshöjare 😀
   Det är kul att vara tillbaka, försöker så smått att ”komma ihåg” hur man bloggar… haha ^^

Kommentera