Historiska ting

Gripsholm kallar – med slott och påskbord!

Jag håller på att packa för fullt här hemma. Imorgon åker jag och Jonas nämligen till Mariefred för att spendera påskhelgen på Gripsholms värdshus!
Vi var där i november förra året för första gången, och historienördar som vi är så blev vi båda tokförälskade i stället! Läs inlägget här!  Därför bestämde vi att vi skulle åka tillbaka till våren och uppleva allt en gång till.
Jag får ofta frågan om vilken som är min favorit bland historiska platser i Sverige, och jag skulle nog definitivt räkna Gripsholm som en av dem! (Borde kanske göra en ordentlig lista över mina favoritplatser framöver här i bloggen..?)

På Gripsholm har många dramatiska och viktiga händelser ägt rum genom århundradena, och atmosfären där omkring är liksom medveten om det fortfarande på något sätt.
Bo Jonsson Grip måste helt enkelt ha varit före sin tid när han grundade slottsborgen på 1300-talet!
Gripsholms Värdshus, som ligger ett stenkast från slottet, är inte heller det en medioker byggnad! Värdshuset grundades på 1600-talet och är därmed Sveriges äldsta.
Idylliskt och pittoreskt – två ord som jag tycker sammanfattar Mariefred.

Rekommenderar definitivt ett besök hit, historienörd eller ej!

Suddig mobilbild där jag trippar fram mot slottet en krispig novemberdag

Blir nog inget bloggande under helgen, men vi hörs på söndag eller måndag igen!

Önskar er alla en riktigt Glad påsk! <3

 

Until next time!

4 kommentarer

Kommentera