Foto,  Historiska ting

Gråluvan besöker Wiks slott

Denna helg har varit helt utan planer och göromål. Otroligt skönt! Jag vet att man inte borde gnälla, men de senaste 4-5 helgerna har jag alltid haft nånting inplanerat. Nån resa, nåt besök, nåt kalas… Superkul, men vissa helger vill man bara göra absolut noll.
Typ bara andas, äta och spela TV-spel. Och om vädret tillåter – sticka ut en sväng med kameran!

Således stack jag iväg en sväng till Wiks slott som ligger en bit söder om Uppsala, invid Mälaren.
Borgen har mer eller mindre stått på stället sedan tidig medeltid, även om dess utseende har varierat i takt med tiden.
Wiks slott räknas som ett av de bäst bevarade medeltidshusen i Sverige, men man vet inte säkert vem som lät uppföra slottet från början. Slottet med omnejd har dock bebotts av flertalet adelsätter genom århundradena, bland annat Bielke och von Essen.
Idag förvaltas slottet av landstinget och är ett populärt konferenscenter och besöksmål. (Och ja, det sägs finnas flera spöken här!)

Jag är ganska nojjig för att ge mig ut på isar som inte är i Lappland… men bryggan höll iallafall!

Idag märktes det att solen har börjat värma igen. Om än väldigt lite.

Snowdrops keep falling on my head!

 

Önskar er alla en fin vecka!

 

 

Until next time!

 

6 kommentarer

 • iza

  Sådana dagar är ju grymt sköna.. Jag har 3 jobbhelger att se fram emot…! WOHO! Nejmen, det blir bra. Efter ha legat som en hösäck och hostat och snorat är det rätt skönt. Fördelen med en av helgerna är att både jag och sambon jobbar. Han har övning och jag ska vara i Haparanda 3 dagar.

  Jätteskönt med utflykt ! Jag ser fram emot när orken min är tillbaka (inte 100% riktigt än), så jag med kan ut och fota, ta bilen någonstans, eller bara gå in i skogen intill här igen och gå i den djupa snön. Älskar verkligen självporträttet, det är väldigt vackert. Älskar kappan, med det röda. Jättefint verkligen!!
  Sen är det så mysigt med miljöerna omkring där, jag har aldrig varit mycket omkring Uppsala alls, vet knappt vad som finns där, så bra att du delar med dig av det, så jag vet när jag väl får för mig att stanna till! 😀 Hahaha. Ska bara få den tiden med…! 😀

  • Emma

   Ja verkligen! Förstår att det är skönt att komma igång igen efter att ha varit sjuk. Du får tänka att jobbhelger ger en massa cash som du kan ha kul för sen! 😀
   Och vad kul att du gillar det! Blev faktiskt ganska nöjd själv.. kanske får bli fler självporträtt framöver ^^

 • Karina

  Åh va fint Wiks slott är på vintern! Jag har varit där på sommaren och tittat på dom gamla ekarna. Om du inte vart där på sommaren så kan jag verkligen rekommendera det! Otrolig vackert. 🙂

  • Emma

   Ja det är fantastiskt fint! Jo jag var där en gång på sommaren. Skulle bada, men det var smockat med folk så man fick knappt plats i vattnet… ^^

Kommentera