Foto,  Okategoriserade

Från kaos till ordning

God dagens!

Är det inte dags att jag visar lite av vad det är som har hållit mig extremt sysselsatt den senaste tiden??

-Jo!

Som bekant så är det totalt flyttkaos med allt vad det innebär som dominerat mitt liv, åtminstone sedan i torsdags. Även om jag tyckt att denna flytt varit den bästa i mitt liv så är det ändå alltid drygt att inse t.ex. hur jäkla mycket saker man har, samt hur TUNGA dessa saker är!

I fredags var det nämligen dags att dra det ”stora” flyttlasset med min säng (som nu förvaras hemma hos min mamma), och min soffa.
Soffan blev ett kapitel för sig. Vi hade planerat duktigt och röjt i Mickes förråd för att få plats med den där. Toppen!
Det är ju alltid lite trixigt att vinkla en soffa genom dörrar och liknande, men det här var liksom tvärstopp… Efter lagom mycket trixande så inser vi väl framme vid förrådsdörren att soffjäveln är för stor för att få in genom förrådsdörren…
Ett ord som jag ogärna använder är omöjligt, men det passade väldigt bra i denna situation. Vi kunde tagit dit alla matematiker och flyttgubbar i världen, men alla hade insett samma sak: Det går inte! Soffan är för stor! Alternativt förrådsdörren är för liten och korridoren för smal!
Så efter en stunds grubblande kommer vi fram till den enda vettiga lösningen: Våld.
En hammare och ett par starka Micke-slag senare så är förrådsdörren betydligt rymligare!

För att göra en lång historia kort så är soffan på plats i förrådet och allt är i sin ordning.
Möblerna är ihopsnickrade, böckerna uppradade i hyllorna och TV-spelen inkopplade!

Efter många om och men bor vi nu äntligen ihop på riktigt i världens mysigaste lägenhet, och så här ser det ut i stora drag:

 

 

Jag är ingen inredningsexpert, men en grej jag gillar är personliga detaljer som smälter in lite i hemmet. Har ganska svårt för stiffa stilrena hem som är modernt nu.
Jag tycker det ska synas vem som bor där liksom!

Hos oss är det t.ex. en salig blandning av skitmånga Marvel-tidningar och böcker, historisk litteratur och en del klassiker…
Har själv precis börjat på Dan Browns senaste alster Begynnelse! Är ju ingen bokmal, men hans böcker brukar svepa iväg mig och få mig att fundera en hel del. I like!

Mera symbios!
Här ser vi Metroplex från Tranformers tillsammans med sten-Anubis.
Jag tror de kommer bli bästisar for real!

Och sist men inte minst: Sally!
Hon hittade genast den mest kattvänliga plats man kan tänka sig – i sängen med duntäcke, fleeceöverkast och världens mjukaste filt. Hon brydde sig inte ens om att titta runt så värst mycket i sitt nya hem, utan såg bara filten direkt och sa ”Här ska jag vara!! Det här är min plats!!!”

 

 

Så, nu bor jag alltså i yttersta kanten av Uppsala, typ 2 kilometer från där jag bodde innan… och jag stortrivs redan!

 

 

Until next time!

 

4 kommentarer

 • Svante Trossvik

  Undantaget från ovan nämnda är väl människan…som ”lyckats” skapa kaos ur ordning… :-/
  Frånsett detta så ser det väldigt trivsamt ut i ert lilla ”pörte” 🙂

 • iza

  Vilken grej, och så härligt att det börjar bli klart ! 😀 Och ja, det ska synas vem som bor vart, håller med där. Visst inredning kan vara fint ibland, men det ska vara personligt. Inte som alla andras….
  Soffan såg ut att vara en riktigt gossoffa dessutom <3

  • Emma

   Precis!
   Just av den anledningen ogillar jag egentligen Ikea, eftersom alla handlar där.. Men nu blev det ju så att vi ändå köpte typ alla möbler där… Haha ? Fast då får man piffa till det med sin egen touch liksom!
   Och ja, soffan är topnotch! ?

Kommentera