Historiska ting,  Okategoriserade,  Övernaturliga ting

Folk som försvinner och dyker upp…

Dags för ytterligare ett litet avbrott i Väsen och Varelser för att i stället titta på ett ganska tragiskt, men samtidigt spännande ämne!

Folk som försvinner är ju nämligen inte det mest muntra av saker som händer här i världen… Och ännu märkligare är det när avlidna människor dyker upp på helt avskrädes platser!
Framförallt när det absolut inte finns någon rimlig förklaring till varför. Även om personerna i denna videon inte är försvunna i den bemärkelsen, så vill jag ändå påstå att de är försvunna eftersom ingen verkar vilja kännas vid dem när man hittar deras kroppar.
Finns inga anhöriga? Vänner, kollegor? Någon som åtminstone har sett personen någon gång??
Nej, dessa personer verkar liksom vara anonyma karaktärer som blivit placerade på platser under märkliga och tragiska omständigheter, utan att ge någon antydan om vilka de är eller var…
Många gånger tar spåren också tvärt slut efter vad som ibland är flera år av utredningar.
Vissa av dessa cold-cases är 50-60 år gamla, men fortfarande öppna för tips och ledtrådar som kanske kan bidra till att man kan klara upp fallen. Eller åtminstone ge de drabbade någon form av frid…

Vad tror ni om såna här fall? Borde man utreda in i all oändlighet? Har ni några spekulationer om varför ingen på hela planeten tycks känna igen personerna, trots alla försök att sprida informationen?

Jag tror att det kan finnas flera förklaringar, men samtidigt så blir man så himla frustrerad! Speciellt mannen i fall nummer 2 i denna video tycker jag är extremt mystisk…?
Intriguing! 

 

 

 

 

Imorgon och på fredag kommer jag att befinna mig i Stockholm på utbildning, så jag är osäker på hur mycket jag kommer hinna blogga dessa dagar (troligen inte alls)…
I annat fall är jag tillbaka till helgen igen med nya spännande väsen och farhågor (och dessutom en intressant artikel som jag måste klyva!), så håll till godo så här i vårens gryning!

 

Until next time!

5 kommentarer

 • John

  Tror att de so inte kan identifieras är antingen från annat land, kriminella som lever utanför samhället och enstöringar.det finns alltid en förklaring. Det finns en preskriptionstid för olika sorters av brott, och även försvinnande, men mord har numera ingen preskriptionstid för mord begångna efter lagändringen.

  • Emma

   Jo i Sverige är det nog vanligt att det är just kriminella och sådant som ingen känner igen… men i exempelvis USA har de ju andra regler kring sekretess, preskription osv. Tror det kanske är därför som jag iallafall, upplever det som rätt obehagligt/obegripligt… :0

   • John

    I USA är det lätt att byta identitet eller ta en döds identitet. Det har funnits människor som stulit en identitet just bara för att kunna försvinna och starta ett nytt liv.

 • Matilda

  Det är allt mystiskt hur vissa personer försvinner bort, ibland för att aldrig bli hittade.

  Hoppas det var en givande utbildning i storstan! 🙂

  • Emma

   Ja jag tycker det är extremt tragisk och märkligt… :/
   Jo det var en ganska basic utbildning om mänskliga rättigheter och sånt, helt okej! ^^

Kommentera