Foto,  Naturligt

Ett flygande projekt

Nu kära vänner, ska jag dela med mig av ett nytt projekt jag tänkt ägna mig åt detta år: Att fota fåglar!
Fåglar och andra rörliga motiv ligger ju ganska långt ifrån det jag vanligtvis fotar, men jag har länge varit sugen på att testa mina vingar (hehe) inom något helt nytt i fotosammanhang. Så, utan att egentligen kunna ett skvatt om hur fågelfotografering (kallat ”birding” på engelska) går till, så började jag läsa in mig på metoder och utrustning för ett par veckor sedan. Jag har därefter införskaffat ett fint begagnat telezoomobjektiv och i fredags gav jag mig ut på en premiärvända i solskenet! Det blev ett antal hundra bilder, men jag tänkte visa dem jag blev allra mest nöjd med.
Så, häll upp kaffe/te/annat mysdricka gör er redo för lite fågelfoto-scrollning!

Det började lite blygsamt med ett gäng domherrar i buskarna…
…men vips så kom en ståtlig fasantupp prasslande ut ur buskarna!
Blåmes!
Talgoxe!
Okej, jag kan absolut namedroppa våra vanligaste fåglar, men det blev en hel del googlande också...
…som nötväckan här till exempel.
Kråka!
Och stjärtmes!
Denna verkar vara lite av en favorit bland fågelfotografer, men man förstår ju varför – de är söta!
Kolla bara! Som små vita dunbollar. <3
En till nötväcka. Denna satt mest och blängde suspekt mot mig.
Poserade fint gjorde han dock!
En annan stjärtmes som studsade runt.
Hupp!
En fasanhöna kom farande precis när jag skulle packa mig hemåt. Hann dock inte få någon närbild innan hon försvann in i buskarna.
Ajöken säger blåmesen!

Jag fick definitivt mersmak för det här med fågelfoto och jag blev ändå väldigt nöjd med några av bilderna, speciellt som det var mitt första försök! Att fota fåglar är dessutom en bra övning i tålamod – en grej som jag försöker jobba mer med; att låta saker ske i sin egen takt och inte stå och stressa och stampa som en frustrerad bock. Solsken, fåglar och natur – det känns som ett ganska lyckat recept för välmående och lugn.
Vi har också turen att ha några väldigt fina fågelskådarplatser här i Uppsalatrakten, så våren lär förhoppningsvis bjuda på många fina tillfällen att fånga dessa vackra krabater på bild.
Ja, jag längtar verkligen till våren nu som ni kanske märker… gör ni också det? ^^
Denna vecka ska vi dock åka skidor, så det blir en kort ”återgång” till vintern. Det blir liksom ett litet stopp i vårkänslorna. Kul ska det bli oavsett!
Men sen! Sen får våren gärna börja smyga sig på.

Önskar er alla en fin vecka! <3


26 kommentarer

Kommentera