Okategoriserade

En välbehövlig vila

Hej på er i (förhoppningsvis) solskenet!

Om ni undrar vad jag har haft för mig senaste tiden så kan jag tala om att jag under förra veckan bland annat var nere i Göteborg en sväng på jobbresa. Götet bjöd på strålande sol och go stämning!
Och förutom det så innefattade jobbresan deltagande i en kongress som till stor del handlade om digitalisering och sociala medier.
Det var väldigt intressant och det fick mig verkligen att tänka till kring saker och ting… Under förra veckan slog jag nog nämligen personbästa i inaktivitet på sociala medier. Och vet ni? Det var skönt! Jag saknade det inte alls!

Jag har tänkt ganska ofta att jag borde lägga ner både Instagram och Facebook helt och hållet eftersom dessa medier inte tilltalar mig längre. Jag använder dem av gammal vana och inte för att jag egentligen får ut nåt av det, eller ens tycker att det är speciellt kul.

Det var lite som att få en uppenbarelse, och jag tänkte att om jag mår så här bra av att pausa från sociala medier i bara två-tre dagar – hur bra kommer det inte kännas att strunta i det i två veckor? Två månader? Kanske permanent?
Förut kunde jag få lite småpanik när jag inte hade tillgång till min bloggstatistik, eller till senaste instaflödet. Men nu? Alltså det känns befriande! Vet inte hur jag ska förklara det på något annat sätt. Lite som att hitta tillbaks till sig själv och det som verkligen betyder något…
Jag är närvarande i nuet på ett helt annat sätt än innan, och jag känner inte alls att jag måste dela med mig av det jag gör.

Okej, jag har kollat både Instagram och Facebook och bloggar under den här tiden lite till och från. Men inte på samma, halvt maniska vis som innan. Förut var det liksom standard att kolla direkt när jag vaknade, och sen 10-15 gånger till under dagen. Nu rör det sig om kanske 1-2 gånger per dag, om ens det.

Så för mig är det en lättnad att meddela att jag även tänker ta en ”riktig” paus från bloggen, på obestämd tid.
Jag har släppt alla verkliga (och inbillade) krav, och jag vill verkligen ta vara på livet som det är, utan att behöva redovisa det på olika medier… jag tror det bara kan få positiva effekter faktiskt!
Vi lever ju ändå i en tid där vi tar in enormt mycket mer information från alla möjliga håll än vad våra hjärnor kan processa. Så jag tänker att varför utsätta både sig själv och andra för den pressen när man inte behöver..?
Med risk för att låta arrogant – men mitt liv är fantastiskt precis som det är, och det behöver liksom inte bekräftas av andra.
Det har således inte hänt något speciellt egentligen, utan jag har bara följt magkänslan och kommit fram till att det här är rätt!

Fast eftersom jag ändå älskar att skriva om mina nördintressen och visa bilder jag tagit, så kommer jag definitivt komma tillbaka!
Min blogg är ju mitt lilla barn, och jag tänker inte överge den hur som helst!
Och jag kan ju säga redan nu att jag garanterat kommer blogga efter England-roadtripen som bär av om en månad. Det är ju min drömresa och jag tänkte ta massor av bilder där borta som jag kommer vilja visa!

Så, jag hoppas att ni inte blir förskräckta nu. Vem vet, saknaden kanske blir alltför stor så jag kommer tillbaks direkt? 😉 Antagligen inte dock, det får ta den tid det tar helt enkelt!

Tills dess vill jag önska er alla en fantastisk början på sommaren, och som sagt – njut av livet, för det händer nu!

 

 

 

 

6 kommentarer

 • iza

  Är det så det känns är det helt klart rätt beslut. Jag känner bitvis likadant..framför allt gällande Facebook. Men mitt problem blir att folk helst kontaktar via Messenger. Annars är jag också inne på att ta bort Facebook helt. Men det finns saker där (såsom en privat grupp med följare till jonna jinton via patreon osv) där så härliga människor finns. Jag är dock mer aktiv ibland än jag vill. Det bara blir. Haha. Gud vad motsägelsefullt det blir. Instagram tror jag inte att jag kan släppa. Men fb är nog lättare. Egentligen.. folk måste komma ihåg en fin funktion: sms! Jag kan sakna få sms ibland . . Alltid Messenger. Alltid.. Eller Whatsapp. Det är mycket att tänka igenom, iaf delvis. Erhm.

  Hoppas du får en riktigt skön sommar iaf ! Så ses vi när vi ses ! Jag lägger kameran åt sidan och folk jag följer slutar skriva xD haha. Nejdå. Men sen inlägget ”let it go” (inte för jag tror den sporrade så mycket) har flera omkring mig valt att ta bort saker. Jag kommer sakna dig på bloggen ! Får sätta bokmärket på paus i webbläsaren !
  Kram på dig!!

  • Emma

   Åh vad du är söt, och jag kommer sakna dig med!! Men ja, den här kongressen gav mig mycket att tänka på.. eller snarare inte tänka på, och det är jag tacksam för nu. ^^
   Håller med dock, det är svårt ibland när det blivit så himla invant beteende… men jag ska göra det nu, så får vi se hur långt det räcker 🙂
   Kram på dig med och ha en fin vår/sommar sålänge! 🙂

 • Svante Trossvik

  SÅ rätt tänkt 🙂 Har faktiskt funderat i samma banor…och ger mig ut på en paddeltur…tänka…vara…utan vare sig det ena eller andra…jo,möjligen GPS:en i telefonen… Trasig axel som måste få läka först bara…sen blir det fjärdar o vikar för hela slanten 🙂

 • Matilda

  Glad sommar!
  En klarar sig ganska bra utan sociala medier har jag märkt. Har just nu lite paus i bloggandet själv på grund av utebliven inspiration. Skönast är när en slipper känna sig tvungen att uppdatera. Ha en najs sommar!

  • Emma

   Verkligen! (så är jag här inne och svarar på kommentarer… hehe^^)
   Men ja, jag tror också det blir allra bäst när det är kravlöst, då blir det mycket lättare också och man slipper fundera så mycket..
   Tack, och ha en underbar sommar du med! ?

Kommentera